Foto: Profimedia

SAVETI ISKUSNIH KUVARA

OPET STE PRESOLILI JELO? Ne očajavajte! Spasite ga uz ove TRIKOVE! Nikad više nećete morati da bacate hranu!

Žena

Gotovo da ne postoji osoba kojoj se bar jednom nije desilo da presoli jelo koje priprema, a da nakon toga ne zna šta s njim da radi.

Ne očajavajte, uz ovih par trikova nećete morati da bacite jelo ako ga presolite.

Ako ste jelo presolili, možete to da popravite ako u njega dodate neke sastojke poput luka, krompira itd.

foto: Profimedia

Šargarepa, luk ili krompir

Ako ste presolili supu, sos ili čorbicu, u jelo dodajte jedan ceo luk, šargarepu ili oljušteni krompir koji će pokupiti višak soli.

Jabuka

U posudu stavite oljuštenu jabuku. Ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u posudi da pokupi so, pa je pred kraj pripreme izvadite i bacite.

foto: Printscreen

Voda

Možete dodati i vodu, a ako nakon toga treba da zgusnete jelo, posegnite za malo gustina ili skroba, a možete dodati i bešamel sos.

(Kurir.rs/ Najžena)

Bonus video: