PRSTE DA POLIŽEŠ KOLIKO JE SOČNO I UKUSNO: Zapečeno belo meso sa krompirom u bešamel sosu ostaviće sve bez teksta! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

kremasto

PRSTE DA POLIŽEŠ KOLIKO JE SOČNO I UKUSNO: Zapečeno belo meso sa krompirom u bešamel sosu ostaviće sve bez teksta! (RECEPT)

Žena -

Ako nemate ideju šta da pravite za ručak, pred vama je jednostavno rešenje. Krompir i meso zapečeni sa bešamel sosom, u koji obavezno dodajte sir. On će ga malo zgusnuti i daće poseban šmek, pa ćete lakše servirati.

Izuzetno se lako pravi i svakoj domaćici će uspeti iz prvog pokušaja.

Besamel Sos
foto: Shutterstock

Sastojci:

400 g pilećeg filea

1 crni luk

3 krompira

1 mladi luk

1 paradajz

Za preliv:

2 kašike brašna

50 g putera

600 ml mleka

300 g sira

muskatni oraščić

piletina
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Meso isečeno na kockice propržite. Dodajte seckani luk, mladi luk, krompir i začinite.
  2. Dinstajte poklopljeno na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.
  3. Kolutove paradajza poređajte na dno tepsije. Preko sipajte meso i krompir.
  4. Na ulju i puteru kratko propržite brašno. Sipajte mleko i kuvajte još 2 minuta.
  5. Posolite, pobiberite, dodajte rendani muskatni oraščić i rendani sir i ostavite još kratko na šporetu. 6. Sipajte u tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

02:42

OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja