Foto: Profimedia

njam njam

BRZA TESTENINA SA SLANINOM I PAVLAKOM: Obrok za 30 minuta, lagano se sprema, a ukus mu je TOP! (RECEPT)

Žena

Velike su vrućine pa je najbolje spremati jednostavna i jela koja se brzo spremaju, odnosno sve bude gotovo za pola sata, a opet ukusno.

Za ovaj recept možete korisiti testeninu po sopstvenom izboru.

foto: Profimedia

Sastojci za 4 osobe

  • 400 gr čili testenine ili neke sa paprikom
  • 200 gr suve slanine
  • 200 gr šampinjona
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 40 gr ribanog parmezana ( 1 kesica )
  • 2-3 kašike ulja
  • so, biber, peršunov list
foto: Shutterstock

Priprema

Odmah u lonac sipajte vode i stavite na vatru.

U dublju šerpu stavite sitno iseckanu slaninu i ulje.

Pripržite slaninu na srednjoj vatri, pazeći da ne zagori. Dodajt sitno naseckane šampinjone, par kašika vode i sve zajedno izmešajte kratko dok voda ispari.

foto: Profimedia

Nalijte neutralnu pavlaku i ostavite da provri. Kada provri dodajte pola kesice, ili 2 kašike parmezana i sklonite sa vatre.

Testeninu kuvajte 5 minuta, ocedite i istresite je u šerpu sa slaninom. Dodajte soli, bibera, peršuna.

Promešajte, vratite još malo na laganu vatru, da testenina otpusti i upije višak vode iz pavlake i gotovo je.

Po ukusu možete da stavljate začine, kao i šampinjone na listiće.

Svaku porciju posebno pospite ribanim parmezanom.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Domaći recepti)

Bonus video: