Foto: Ana Paunković

OTKRIVAMO

EVO ZBOG ČEGA JE BAJAGA NAPUSTIO RIBLJU ČORBU: Muzičar i njegov kolega Rajko Kojić odbili da URADE OVU STVAR, što je danas SMEŠNO

Kultura

Album Riblje čorbe "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju" sa novim, remasterizovanim zvukom objavljen je pre nekoliko dana u izdanju diskografske kuće "Kroacija rekords", nekadašnjeg "Jugotona".

foto: Damir Dervišagić

Na izdanju se posebno izdvojila jedna od najpoznatijih pesama Čorbe "Kad hodaš". Peto po redu i poslednje izdanje u kojoj su bili gitaristi Momčilo Bajagić i Rajko Kojić objavljen je u martu 1984. godine. U bendu u kome je pevač Bora Đorđević bio zadužen za stihove, Bajagić je, osim u pesmi "Kad hodaš", bio kompletan autor i naslovne pesme.

Album "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju" snimljen je i bez bubnjara Vicka Milatovića, kog je zbog odlaska u vojsku menjao Vlajko Golubović. Nekoliko meseci po objavljivanju, Đorđević je objavio da Rajko Kojić i Momčilo Bajagić više nisu članovi Riblje čorbe pošto su odbili da putuju u Grčku na zakazanu svirku u jednoj diskoteci. Njih su zamenili gitaristi Vidoja Božinović i Nikola Čuturilo, sa kojima je snimljen sledeći album "Istina" (1985), stoji na sajtu benda.

foto: Ana Paunković

Kurir.rs

Bonus video: