50 godina postojanja

YU GRUPA PRVO IMALA DRUGO IME Način na koji su dobili novo ime je FENOMENALAN Zanimljivosti o rok bendu koje koje nismo znali!

Pop kultura

Najdugovečniji rokenrol sastav na prostoru bivše Jugoslavije, čuvena "YU Grupa" obeležiće veliki jubilej - 50 godina karijere, 10. septembra na Stadionu Tašmajdan. Pet decenija karijere antologijski bend će proslaviti u krugu svojih prijatelja, kolega i verne publike.

foto: Kurir televizija

Najdugovečniji rokenrol sastav na prostoru bivše Jugoslavije, čuvena "YU Grupa" obeležiće veliki jubilej - 50 godina karijere 10. septembra na Stadionu Tašmajdan, najavili su organizatori događaja.

foto: Dragana Udovičić

Pet decenija karijere antologijski bend će proslaviti u krugu svojih prijatelja, kolega i verne publike, a ovom velikom bendu u svakom smislu, na bini će se pridružiti veliki broj muzičara iz cele Jugoslavije.

foto: Kurir televizija

Kolege - gosti na budućem koncertu će se predstaviti tokom uzbudljive i dinamične kampanje za koncert, koja će trajati celo leto, uz nekoliko iznenađenja. Da podsetimo, “YU Grupu” su u jesen 1970. godine osnovali braća Dragi i Žika Jelić, orguljaš Miodrag Mive Okrugić i bubnjar Velibor Boka Bogdanović, pod radnim nazivom “Idejni posed”.

foto: Kurir televizija

Na nastupu u zemunskom klubu “Sinagoga” 29. novembra iste godine, disk džokej Zoran Modli je pozvao publiku da odabere novo ime ovom bendu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: