DRAGI I ŽIKA JELIĆ: Žurku za 50 godina rada pravimo kad prođe korona!
Foto: Nemanja Nikolić

PGP objavljuje kompilaciju Ju grupe

DRAGI I ŽIKA JELIĆ: Žurku za 50 godina rada pravimo kad prođe korona!

Pop kultura -

Izuzetan i značajan jubilej od pola veka postojanja rok sastav Ju grupa, koji je nastao 29. novembra 1970. godine, obeležiće u petak specijalnom promocijom kolekcije svih 13 albuma, u izdanju dve prestižne diskografske kuće - PGP RTS i "Kroacija rekords".

Smrt njihovog kolege Miše Aleksića odložila je obeležavanje jubileja, a promocija će biti prenošena uživo preko digitalne platforme PGP RTS. Uživo iz RTS kluba, promocija će biti u ambijentu izložbe fotografija "Pogled sa šanka" autora Vuda RS, koji je zabeležio budnim okom foto-aparata koncerte grupe od 2015. do danas.

foto: Dragan Kadić

U analizi pola veka postojanja, Dragi Jelić je izjavio, a prenosi Tanjug, da je u karijeri bilo najviše ljubavi, entuzijazma i upornosti. - I tako, godinu za godinom, složismo 50 iza nas. Zaista neverovatno, a ponekad pomislim šta se sve izdešavalo. To će se naći i u antologiji koja se sprema, na kojoj radi jedan od majstora fotografije Peca Vujović - objasnio je Dragi.

- Šta je pola veka za čoveka - kratko je dodao stariji brat Žika.

foto: Printskrin Youtube

Ju grupa je planirala slavljenički koncert na dan kad su nastali, 29. novembra, i već je bio zakazan nastup u Kombank dvorani, ali je zbog pandemije morao biti otkazan.

- Mi se nadamo da ćemo u junu sledeće godine napraviti taj jubilarni koncert ako okolnosti dozvole i kad prođe korone - otkrio je stariji Jelić.

Čestitke sa svih strana

Pesma na poklon od Džonija Rankovića

Frontmen Partibrejkersa Zoran Kostić Cane samo jednan je od hiljade fanova koji su čestitali rođendan Ju grupi, a jedan od najmlađih rokera na ovim prostorima Džoni Ranković nedavno je snimio pesmu i spot kao omaž bendu - "Gospodin crni leptir". Na tekst mlade pesnikinje Marije Đurić muziku i aranžman je uradio najpoznatiji mladi roker.

Kurir/ Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track