Foto: Profimedia

TVRDI DA JE NEVINA

ŠAKIRA POSLE RASTANKA OD PIKEA MORA NA SUD: Odbila sporazum, a u igri je 14 MILIONA EVRA! Evo zašto mora na OPTUŽENIČKU KLUPU!

Pop kultura
> 10:00h

Šakirini problemi se nastavljaju s obzirom na to da je sada potvrđeno da će morati da ide na sud u Barseloni kako bi se suočila s optužbama za utaju poreza, piše španska Marca.

Kolumbijka je odbila ponudu tužilaštva i uverena je da će biti proglašena nevinom. Pevačica je optužena za četiri krivična dela protiv poreznih vlasti, jer je navodno utajila 14,5 miliona evra između 2012. i 2014. pokušavajući, kako se spekuliše, da uveri vlasti da ne živi u Španiji.

foto: Profimedia

U početku je Šakirin pravni tim bio u kontaktu s tužilaštvom pokušavajući da postigne dogovor kako kazna ne bi bila tako stroga, piše Marca. Međutim, uprkos intenzivnim pregovorima, strane nisu postigle dogovor, te su pevačicini advokati objavili odluku o odbijanju ponude i o pokretanju postupka.

U izjavi tima koji zastupa bivšu partnerku Žerara Pikea, advokati otkrivaju kako u ovom trenutku Šakira želi da prepusti stvar u ruke zakona, s mirom i uverenjem da će pravda dokazati da je u pravu.

foto: Profimedia

Uprkos svemu, sve do početka suđenja dve strane mogle bi da nastave s pokušajima dogovora i tako izbegnu da Šakira sedne na optuženičku klupu. Njeni pravni zastupnici istakli su da je pevačica, iako se tužilaštvo uvek odlučivalo za "srednji put", vrlo sigurna u svoju nevinost, te stoga nikada nije bila voljna da prihvati nagodbu.

Iako će Šakira, kako je to sada već gotovo izvesno, morati na suđenje, pevačica je poreskoj upravi već platila 17,2 miliona evra kazni i kamata. Zbog toga, prema rečima njenih advokata, već dugi niz godina nema poreskih dugovanja.

Advokatski tim takođe podseća da Državna riznica na sudske sporove ove vrste troši milione, a gubi pola. Tvrde da je Šakira uznemirena "progonom" koji je pretrpela od strane vlasti, koju optužuje da koristi svoju mašineriju da je uguši tako očitim medijskim pritiskom.

(Kurir.rs)

Bonus video: