ŠPANIJA PRETI TUŽBOM POZNATOJ PEVAČICI! Šakira i Pike pod ISTRAGOM zbog utaje POREZA: Kolumbijka neće da plati zbog OVOG zakona!
Foto: Profimedia

skandalozno

ŠPANIJA PRETI TUŽBOM POZNATOJ PEVAČICI! Šakira i Pike pod ISTRAGOM zbog utaje POREZA: Kolumbijka neće da plati zbog OVOG zakona!

Pop kultura -

Španski tužioci tvrde da je pop zvezda Šakira utajila porez od 14,5 miliona evra, ona navodno nije platila porez na dobit koju je ostvarila od 2012. do 2014. godine.

foto: Profimedia

U optužnici se navodi da je Šakira prikrila prihode kroz 14 različitih kompanija u zemljama tzv. poreskog raja. Tužioci su podneli optužnicu u decembru pre dve godine u vreme kada je Šakira živela u Kataloniji, ali je njen predstavnik za medije rekao da pevačica nije živela u Španiji sve do 2015. godine, kao i da je izmirila sve svoje poreske obaveze.

Naime, Šakira je u periodu zbog kojoj joj preti tužba Španije navodno provela veći vremenski period van zemlje, te pevačica tvrdi da je od 2012. do 2014. godine u Španiji zbog koncerata koje je imala u inostranstvu provela svega 186 dana, zbog čega smatra da nije dužna da plati porez.

Španski zakon kaže da je svaki pojedinac koji je u Španiji proveo više od pola godine dužan da plaća porez, međutim, trenutno je sporno pitanje koliko je Šakira tačno dana provela u toj državi.

Đerar Pike, Šakira
foto: Instagram

I dok svet bruji o raskidu poznate pevačice i njenog vanbračnog partnera, fudbalera Đerarda Pikea, španski tužioci nastavljaju da istražuju njihovo kretanje i njihova primanja. Pike se, kao i njegova bivša partnerka, nalazi pod istragom, uprkos činjenici da već izvesno vreme sa njom ne deli život.

Španija je spremna da tuži Šakiru za utaju poreza, dok pevačica odbija da plati sumu od 14.500.000 evra jer smatra da za time nema potrebe.

(Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

00:30

SEKI STIGLE KOKOŠKE! Pevačica namontirala kućicu za petla, koke i piliće! FARMA U PAZOVI KOMPLETNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track