Foto: Profimedia

čudni su putevi gospodnji

DEBITOVAO JE KOD PIKSIJA, OTERALI SU GA HRVATI, SAD NEMA KLUB: Bio je velika nada Kelna, a onda je napravio jednu grešku

Fudbal

Sava Aranđel Čestić do pre nekoliko meseci bio je potencijalni reprezentativac Srbije. Mladi defanzivac izuzetnih fizičkih karakteristika trenutno je bez kluba, posle nimalo prijatne epizode u Rijeci.

foto: Profimedia

Štoper visok 192 centimetra, koji ima samo 21 godinu, bio je velika nada Kelna u sezoni 2020/2021. Imao je nekoliko impresivnih partija u Bundesligi, u meču protiv Bajerna, kada je čuvao Roberta Levandovskom i protiv Dortmunda kada je u džep stavio Erlinga Halanda. Čak su tamošnji mediji pisali da je Sava Aranđel Čestić potencijal za reprezentaciju Nemačke, pošto je rođen Ofenbahu.

foto: Printskrin/Jutjub

Prošle godine u junu dobio je poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića i debitovao za Orlove na prijateljskim utakmicama protiv Jamajke i Japana. Potom je pod čudnim okolnostima napustio Keln i na opšte iznenađenje potpisao za Rijeku, u januaru 2022. Bilo je prosto neverovatno da niko od čelnika Crvene zvezde i Partizana ne reaguje tada, za momka koji igra za reprezentaciju, i koji je prošao omladinsku školu Šalkea i Kelna.

foto: Printskrin/Jutjub

U Rijeci je Sava Aranđel Čestić doživeo totalni košmar, iako je u Istri najavljen kao veliko pojačanje. Potpisao je ugovor do juna 2024. godine, međutim raskinut je na kraju sezonu i to na zahtev fudbalera, kako je rekao sportski direktor Robert Palikuća. U Rijeci su srpskom fudbaleru zamerili na autogolovima protiv Osijeka i Gorice.

Pre tačno godinu dana, Sava Aranđel Čestić vredeo je prema Transfermarktu 1.500.000 evra, a sada je njegova cena upola manja.

Kurir sport