Foto: Printscreen Facebook

TRAŽI PRAVDU

NE ŽELIM DA SE IKOME DESI OVAKO NEŠTO, NIČIJOJ MAJCI, NIČIJOJ DECI! Trudna žena ubijenog pevača "Granda" otkrila detalje zločina

Crna Hronika

Ubica mog muža mora biti pronađen! Ne treba prikrivati počinioce i naručioce zločina. Želim da nadležni intenzivnije rade na rasvetljavanju ovog, ali i svakog drugog ubistva. Ne želim da se ikome više desi ovako nešto, ničijoj majci, ničijoj deci, familiji i ženi.

Ovim rečima započinje svoju ispovest za Kurir Harisa Lotinac, supruga Envera Mikija Kolašinca, pevača "Granda", koji je 9. juna ubijen u gradu Buhtenu u Holandiji pod misterioznim okolnostima.

Ubijeni Kolašinacfoto: printscreen YT

Udovica pevača, koja je trudna i očekuje porođaj, a njen likvidirani suprug nije stigao da upozna njihovo dete, kaže da će se svim silama boriti da sazna istinu, kao i da veruje u rad holandske i srpske policije, koje zajedničkim snagama pokušavaju da razmrse klupko zločina.

Želim istinu

- Bila bih dobro kada bih saznala istinu o celom događaju u vezi s mojim Enverom. Želim da što pre dobijem neke novosti. Verujem u rad i sisteme Holandije i to paralelno sa istražiteljima iz Srbije. Ne sumnjam da ću brzo dobiti pozitivne vesti o svemu - ističe ova žena, koja je smogla snage da se bori za istinu i pravdu.

- Želim da se zakon sprovodi onako kako treba, precizno i u što kraćem roku. Apelujem na nadležne da se stave u moju situaciju jer, da je neko njihov stradao, rešili bi sve za 24 sata. Ja moram da se izborim za svoju bezbednost i za bezbednost moje dece i familije, ko će ako neću ja, i zbog toga se nadam da će holandska i srpska policija međusobnom saradnjom doći do počinioca - ističe Harisa.

Ona je navela da je njen suprug dobijao određene pretnje pre smrti, ali to niko nije shvatao ozbiljno.

Mesto ubistva u Holandijifoto: Printscreen

- I sve što smo prijavljivali zataškavalo se i shvatalo se kao šala. I na kraju se sve završilo ovako. Zar moramo da živimo među zločincima?! - navodi udovica.

Podsetimo, Kolašinac, koji je u Srbiji bio poznat jer je 2019. za "Grand" produkciju izdao pesmu "Dugo, dugo smo se tražili", ubijen je u sačekuši kada je nepoznati napadač pucao na njega ispred zgrade u kojoj je živeo u gradu Buhtenu u provinciji Limburg. Njegovo telo pronađeno je na ulici, a utvrđeno je da je likvidiran hicima iz vatrenog oružja.

Mafijaški stil

Holandska policija je ubistvo okarakterisala kao mafijaško, a uspeli su i da rekonstruišu kretanje pevača pre zločina. Snimci sa sigurnosnih kamera otkrili su da se on pre ubistva vraćao iz pekare. Tamošnja policija je objavila foto-robot muškaraca, za koga su naveli da je bio u blizini mesta zločina, ali nisu otkrili da li je u pitanju osumnjičeni ili svedok.

Fotorobot potencijalnog svedoka ili ubicefoto: MUP Srbije

Takođe, isti foto-robot objavila je i srpska policija, navodeći da su to učinili po zamolnici kolega iz Holandije. Ubrzo zatim, našoj policiji se javila jedna osoba, koja je dala korisne informacije za istragu, ali nije objavljeno o kojim se tačno informacijama radi.

Novi detalji iz istrage

Bio poznat policiji u Austriji i Nemačkoj

Holandski portal 1limburg.nl objavio je da se tokom istrage došlo do saznanja da je pevač bio poznat policiji u Austriji i Nemačkoj, zbog čega su u kontaktu s kolegama iz te dve zemlje.

- Otkriveno je da on ima nekretnine u Nemačkoj. Šta je motiv ubistva, još uvek je nejasno. Istraga ide u više pravaca. Moguće je da je zločin u vezi s njegovim poslovima, ali istražitelji češljaju i njegov privatni život - navodi pomenuti portal. Podsetimo, istražitelji su otkrili da se Kolašinac pre smrti navodno naglo obogatio, te kupio dva skupa automobila.

Kurir.rs/Jelena Ivić