Foto: @starsport

aleksandar mitrović

KRALJ BEZ KRUNE! VEČITO POTCENJEN, A VEČITO NAJBOLJI: Sine Mitre, čak se i tvoja Srbija ogrešila o tebe

Fudbal
> 13:46h

Nezasluženo je ostao bez priznanja za najboljeg u 2021. godini u svojoj zemlji, nezasluženo je što ne igra u nekom jačem klubu, a zasluženo je da kažemo - on je definitivno najbolji srpski fudbaler.

Sa dva gola na startu Premijer lige, srpski golgeter Aleksandar Mitrović je valjda konačno razuverio sve neverne Tome i na najvećoj evropskoj sceni potvrdio da je trenutno najbolji srpski fudbaler! Mitrogol je praktično na kolena bacio jedan od najboljih evropskih klubova Liverpul, poigravao se s jednim od najboljih svetskih štopera Virdžilom van Dajkom i oduševio ceo fudbalski svet golovima i fantastičnom partijom.

foto: Profimedia

Nažalost, Mitrović je kod nas stalno bio nekako u drugom planu, pa čak i potcenjen. Nije bio dovoljan ni rekordan broj od 43 gola koje je postigao u Čempionšipu prošle sezone, pa ni to što nas je golom u poslednjim trenucima meča u Lisabonu protiv Portugala praktično odveo direktno na Svetsko prvenstvo u Kataru, tako da nije ni proglašen zvanično za najboljeg igrača Srbije.

Skoro 100 golova u Fulamu

Srbija: 74 meča - 46 golova

Fulam: 165 - 95

Njukasl: 65 - 14

Anderleht: 69 - 36

Partizan: 28 - 13

Lovorike idu drugima, ali na terenu je najbolji Mitrović, što potvrđuje konstantnim dobrim igrama u Fulamu, ali i u srpskom nacionalnom timu. I u dresu reprezentacije, gde je apsolutni rekorder po broju postignutih golova, u napadu se tretira kao druga opcija, iako na svakoj utakmici daje sve od sebe i uvek pruža maksimum u dresu s državnim grbom. Ako je neko primer kako se bori za svoju zemlju, onda je to svakako Mitar! Za reprezentaciju je odigrao 74 utakmice i dao 46 golova.

Aleksandar Mitrović igra svoju šestu sezonu u londonskom klubu, a pred sam početak Premijer lige dobio je veliko priznanje, i to od navijača - izglasan je za najboljeg napadača u istoriji Fulama! U ovome bismo svakako mogli nešto da naučimo i od Engleza.

DA LI JE SVE OVO MALO

Dao 43 gola u Čempionšipu

Odveo Srbiju na Mundijal

Blizu 100 golova u dresu Fulama

Najbolji napadač u istoriji kluba iz Londona

Najbolji strelac u istoriji Srbije

Maestralno igra gotovo svaki meč za Srbiju

Ide glavom gde mnogi ne bi ni kopačkom

Razvalio Van Dajka, jednog od najbolji štopera sveta

Kurir sport