Foto: Printscreen/Twitter, Shutterstock

hit polemika

DA JE UMESTO DOSTAVLJAČA HRANE BIO VLASNIK KAFIĆA, NE BI GA PRIJAVILA: Haos na mrežama zbog otkaza posle SMS se ne smiruje

Društvo

Nakon što je dostavljač hrane poslao devojci sms poruku sa pitanjem kakva je bila hrana koju je poručila i zbog toga dobio otkaz na društvenim mrežama se pokrenula rasprava o tome.

Na Tviteru je osvanulo pregršt komentara i objava, gde su mišljenja korisnika ove društvene mreže podeljena pa se mnogi ne slažu sa odlukom da je trebalo da dobije otkaz, dok su drugi oštro osudili njegov postupak.

foto: Printscreen/Twitter

Jedan tvit je posebno privukao pažnju:

- Znači momak vrši dostavu, i vidi devojku koja mu se dopadne, umesto upadanja u DM, ima broj. Pod uslovom da je fin i kulturan, načini prvi korak, 21. vek. i dobije otkaz jer, nije vlasnik kafića koji je došao do broja, već dostavljač. Ajd ne folirajte se - napisala je autorka u tvitu.

- Drama oko broja telefona je izgovor od dva dinara u doba kada sve gde klikneš ima neki tvoj podatak, a ti na telefonu barem tri opcije da blokiraš neželjene kontakte. Odrastite i ne peglajte svoje nepopularne vrednosne sisteme klinačkim izgovorima - dodala je ona.

Naglasila je takođe da devojka kojoj je pisao, nije morala da ga prijavljuje, već da je mogla da blokira kontakt.

Povela se polemika i u komentarima ispod tvita, gde su mišlljenja bila podeljenja šta je trebalo devojka da uradi.

Neki su tvrdili da je dostavljač zloupotrebio podatke koje je imao i da je devojka postupila kako je trebalo, dok su neki bili na strani dostavljača i smatrali da nije trebalo da bude otpušten sa posla.

- Bio je tu, mogao je na licu mesta da pita da li može da dobije broj, zloupotreba podataka nikako nije opcija - piše u jendom komentaru:

- Ništa joj uradio nije. Ali doslovno. Ona je mogla da blokira ili napiše da nije zainteresovana, nije morala da ga prijavljuje... - navodi se u drugom:

- Meni ne bi na pamet palo da ga prijavim, već bih ga odmah nazvala i rekla kako stoje stvari, da bude jasno. I to bi mu bila dovoljna lekcija.

Kurir.rs