Foto: Dragana Udovičić, Youtube, Privatna Arhiva

Dosadila im slava

90-IH HARALI DENS SCENOM, IMALI PARA KO BLATA! Jedna od njih radi u pošti, druga živi pod pseudonimom a on PEVA NA SVADBAMA!

Stars
> 10:00h

Većina muzičara koji su harali estradom devedesetih više nije u javnosti, mnogi su osnovali porodice i promenili profesiju.

Denserka Ela Bi, čije je pravo ime Brankica Čebalović, udala se za densera Ljubu iz grupe "Bit strit", preselila se u Nemačku i danas ima četvoro dece!

- Devedesete su za mene bile najlepše. Putovali smo svuda dok smo se bavili muzikom, ali smo shvatili da slava nije sve na svetu. Deca su moj pokretač za sve u životu. Sada radim u auto-kući, moj posao nema veze sa muzikom - rekla je vlasnica hita "Ajkula".

foto: Privatna arhiva

Za razliku od njih, članovi grupe "Tvins", brat i sestra Nebojša i Manuela, rešili su da se vrate na estradu. Oni su se prošle godine vratili na muzičku scenu, ali publika ih nije prihvatila kao što je njihov najveći hit „Plavi slon".

foto: Privatna Arhiva

Čuveni denser Igor Todorović, poznatiji kao Doktor Igi, danas peva na svadbama!

- Devedesetih sam toliko zarađivao da sam mogao da priuštim sve što hoću. Nikad nisam digao nos zbog slave i novca. Muzikom sam se bavio iz ljubavi, a tako je i danas. Zaradivao sam i više od 40.000 evra mesečno i mogao da kupim svaku jahtu, ali nisam izgubio zdrav razum. Kasnije sam se bacio na neke druge žanrove, ali pevam i dalje stare pesme. Moj hit „Oči boje duge" je danas slušan isto kao prvog dana, što me raduje - rekao je Igi.

foto: Printscreen

Ljiljana Rančić, poznata kao Madam Piano, probila se na estradi duetom „Eternal love" sa Italijanom Frankom Masijem, ali je 2003. rešila da napusti muziku i posveti se astrologiji. Stekla je sertifikat međunarodnog profesionalnog astrologa i danas se predstavlja pod pseudonimom Nia Nedeljković.

- Astrologija je moja velika ljubav i tome sam se posvetila. Što se muzike tiče, zasviram i zapevam za svoju dušu. Estrada me ne zanima jer imam druge prioritete - rekla je Nia, odnosno Madam Piano.

foto: Printscreen/Youtube

Profesiju je promenila i Danica Bukilić iz grupe „Dak". Čuvena Coka danas radi u pošti i nema dodirnih tačaka sa muzikom.

foto: Printscreen YT

Lidija Palurović, najpoznatija po hitu „Recka na zidu“, pre 18 godina je rekla zbogom estradi i danas radi kao profesorka engleskog jezika u osnovnoj školi.

foto: Youtube screenshot

Za razliku od nje, Ceca Slavković je rešila da se povuče iz javnosti, ali ne i iz muzike, pa već godinama izbegava medije i peva po manjim klubovima.

- Postoje moje dve verzije. Jedna je Ceca Slavković koja je zaljubljena u džez i soul, a druga je rođena da zabavi publiku i skače na sceni uz pop. Sve u svemu, i jedna i druga vole muziku i tako će uvek ostati. Shvatila sam ipak da blicevi i estrada nisu za mene. Prijatnije se osećam iza kamere - rekla je Ceca, poznata po hitovima „Dlanom o dlan" i „Sve ili ništa".

foto: Printscreen

kurir.rs