GRUPA TWINS POSLE 12 GODINA ĆUTANJA: Plavi slon nam je doneo slavu, ne pare!
Foto: Privatna Arhiva

Originalni duo

GRUPA TWINS POSLE 12 GODINA ĆUTANJA: Plavi slon nam je doneo slavu, ne pare!

Stars -

Poslednji put grupa Tvins objavila je nove pesme pre 12 godina, na albumu s kojeg se izdvojio hit "Stara bagra". Nebojša i Manuela Kostrešević, brat i sestra koji čine ovaj duet, bili su vrlo popularni od 1993. godine, kada su se pojavili na sceni, ali i vrlo originalni i prepoznatljivi.

foto: Privatna Arhiva

Pored njihovih pesama "Plavi slon", "Bure", "30 dana robije", "Noć u Beogradu", "Motori" i drugih, pamtimo i njihove ekscentrične stajlinge, brojne pirsinge i tetovaže po telu, neobične frizure. Danas su oboje ozbiljni ljudi, roditelji. Nešin sin Manuel ima 20 godina, dok je Manuela rodila ćerku pre deset meseci. Uskoro će objaviti nove pesme, a za Kurir pričaju o minulom vremenu kada su bili veoma popularni.

foto: Privatna Arhiva

Manuela, koliko je bavljenje muzikom uticalo na tvoj život? - Koliko god da su devedesete bile teške, čovek će godine svoje mladosti uvek držati u najlepšem sećanju. Muzika je doživela veliku prekretnicu tih godina, sve je krenulo drugim pravcem. Bilo je kritika na te nove žanrove, mada, gledano iz današnje perspektive, i ta muzika je donela neki novi kvalitet. Često čujemo: "E to je bila muzika, a ne ovo danas". Kad je popularnost u pitanju, ona čoveku uvek godi, ali ga i opterećuje. Trebalo je vremena da naučimo s njom da živimo.

foto: Privatna Arhiva

Nešo, zašto se uopšte nisi pojavljivao u javnosti poslednje decenije?

- Došlo je do zasićenja. Dok si mlad, možeš da zapneš, danas budeš ovde, a sutra ko zna gde. Možeš da imaš 106 letova godišnje. Ali na estradi nije moguće da kažeš: "Ja hoću da moje radno vreme bude šest sati danas, hoću da imam slobodan vikend sa svojom porodicom". Upadneš u mašineriju i nema ti izlaska. Ako bi i hteo, ne da ti menadžer, ne daju članovi benda, jer ako ti ne radiš, ni oni ne zarađuju. Krenuo sam da se bavim drugim poslom i postigao finansijsku sigurnost, te danas mogu ponovo da se bavim muzikom, ali u onoj meri koliko mi želimo i kada to nama odgovara.

foto: Privatna Arhiva

Na koji trenutak si najviše ponosan u karijeri, a na koji privatno? - Najdraže mi je što sam ostao na zemlji, nisam poleteo, prijatelje menjao. Ponosan sam na činjenicu da nikada nisam gazio preko drugih ljudi na svom putu do slave. Privatno sam najponosniji na činjenicu da sam na vrhuncu svoje popularnosti, bez pogovora, prihvatio da postanem roditelj sa 23 godine, tada kada je, figurativno rečeno, ceo svet bio moj. Danas imam predivnog sina, dvadesetogodišnjaka, koji je takođe muzički nadaren. Ali pošto mu škola ide bolje nego tati, muzika je u drugom planu, za sada.

foto: Privatna Arhiva

Da li biste voleli da se vratite u devedesete i zbog čega? - Možda samo zbog one izreke: Eh, da mi je ova pamet, a one godine. Bez ove pameti - ne vraćamo se nikako.

foto: Privatna Arhiva

Od koje pesme ste zaradili najviše para i slave? - Svakako, naša lična karta je pesma "Plavi slon" i ona nas je vinula na sam vrh balkanske estrade. Ali nećete verovati, najviše novca nam je doneo album koji sledi posle - "Etnomanijak". Tu su bile pesme sa etno-prizvukom, sećate se pesama "Bure", "Motori", "Opet sam se zaljubio", "Marija".

Nema druženja s kolegama Čujemo se samo s Bobanom Rajovićem

Tvins je u svojoj karijeri snimio duete s mnogim pevačima, poput Ere Ojdanića, Mice Trofrtaljke, Ene, Bore Drljače, ali ni sa kim od njih nisu u kontaktu jer su to zapravo bile isključivo poslovne saradnje: - Druženje na estradi je isključivo obostrano interesno. Ukoliko nisi u toj priči, nemaš ni priliku da se srećeš s kolegama. A i oni koji se druže, više se viđaju po aerodromskim lokalima, snimanjima emisija, kozmetičkim i frizerskim salonima. Ostali smo jedino s Bobanom Rajovićem u kontaktu, jer on je iz slične priče kao i mi, prošao je put veoma sličan našem. Radnik je i borac i morao je da uspe.

Ivan Ercegovčević/ foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track