Foto: TSS/Srđan Stevanović

spisak igrača

ĐOKOVIĆ IGRA ZA SRBIJU U DEJVIS KUPU! Novak po ko zna koji put pokazao koliki je PATRIOTA

Tenis

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki objavio je uži spisak igrača na koje računa za grupnu fazu Dejvis kupa u Valensiji.

Na spisku selektora Troickog nalaze se: Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Dušan Lajović, sa mogućnošću izmene tri igrača u odnosu na dostavljeni spisak pre početka takmičenja.

"Nama je uvek ekipno takmičenje bilo na mestu broj 1 i naše ambicije su uvek najveće i ne menjaju se nikada", rekao je Troicki, prenosi Teniski savez Srbije.

On je naveo da će pre samog puta u Valensiju saopštiti konačan spisak i kojih pet igrača će se boriti protiv Španije, Kanade i Južne Koreje u grupnoj fazi takmičenja.

"Pratim rezultate svih naših igrača, posebno sada američke turneje, a definitivnu listu tima znaću nakon grend slema u Njujorku gde će naši igrači će igrati i dublove", rekao je Troicki.

"Nadam se da će svi na predstojećim takmičenjima dati maksimum, odigrati dobro i što je najvažnije biti zdravi. Verujem da ćemo u Španiju otići u najjačem sastavu", dodao je on.

Mečevi grupne faze su na programu od 14. do 18. septembra i biće odigrani u Glazgovu, Bolonji, Hamburgu i Valensiji.

Dejvis kup selekcija Srbije igraće u Grupi B u Valensiji protiv Španije, Kanade i Južne Koreje.

Srbija će prvi meč igrati protiv ekipe Španije 14. septembra, dan kasnije će odmeriti snage sa Južnom Korejom, dok će 17. septembra igrati protiv Kanade.

Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće plasman u nokaut fazu finala Dejvis kupa.

Domaćin finalne nedelje - nokaut faze, od 21. do 27. novembra, biće Malaga koja će ugostiti najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova "Hose Marija Martin Karpena".

Kurir sport