Foto: Kurir TV

ko bi rekao

ISPLIVALE TAJNE SA SNIMANJA SERIJE SREĆNI LJUDI: Njih 2 očima nisu mogle da se gledaju, a ovo je ISTINA o voljenom SIMI

Pop kultura
> 11:07h

Serija "Srećni ljudi" se emitovala od 1993. do 1996. godine i do dana današnjeg je ostala jedna od omiljenijih serija u našoj zemlji, a svaka njena repriza dobije još obožavalaca.

Replike se "nemilosrdno" citiraju u svakodnevnom govoru, a Internet je pun mimova.

foto: Youtube/Printscreen/RTS

Aktuelnost "Srećnih ljudi" se nikada nije dovodila u pitanje jer su se mnogi pronašli u njoj, a brojni glumci koji su igrali u njoj, još uvek privlače pažnju, a ovo su neke od tajni sa snimanja koje su se saznale.

foto: Youtube/Printscreen/RTS

Najpre, Eva Ras i Žiža Stojanović se nisu podnosile, a po glumačkim kuloarima se i danas prepričavaju njihove svađe. Njih dve su se toliko svađale da je Žiža, kako se spekuliše, u jednom trenutku tražila da Eva napusti seriju, te ju je bolelo što je čuvena Smiljka daleko popularnije od Cane fontane. Sve je ličilo na obračun sa Ranča prokletih.

foto: Kurir

Eva Ras je u intervjuu za "Scandal" svojevremeno ispričala:

- Ma kakva Žiža! Neću o njoj da pričam! Celog života sam je izbegavala. A morala sam sa njom da igram u seriji "Srećni ljudi". Ma ona je toliko puna sebe da ni ne zna ko je Eva Ras. Kažem vam, neću o njoj - rekla je Eva za ovaj list, a kasnije je nazivala i babom i optuživala da je budala.

Uprkos Žižinoj želji Eva Ras je ostala u seriji "Srećni ljudi" i to zbog Siniše Pavića koji Evu nije dao, ali zato su je mnogi glumci napustili i to, kako se tada pričalo, zbog para.

foto: PrintScreen/Youtube

Dubravka Mijatović je napustila seriju zbog malog honorara i kako je tada rekla "uloge koja je počela da se pretvara u pravi haos". Tanja Bošković je otišla iz istog razloga, a sve se desilo skoro u isto vreme. Ona se čak i požalila svom partneru iz serije Desimiru Stanojeviću da dok ode do pijace inflacija "pojede" ceo honorar.

foto: Printscreen YouTube

Dragan Jovanović, koji je tumačio ulogu Luneta Šćekića je seriju napustio tako što je u dogovoru sa scenaristom odlučio da se njegov lik povuče iz serije tako što će otići u zavičaj da se zaposli. Razlog Jovanovićevog odlaska takođe je bilo mali honorar.

foto: screenshot

Natalija, poznata kao žena Šćepana Šćekića, u seriji je imala čak četiri devojačka prezimena. U 5. epizodi serije Đura Sultan ju je nazvao Savković, u 32. Bata Šejn Milić, a na ročištu se predstavila kao Prodanović, da bi u 67. epizodi sudija pročitao da je Natalija rođena kao Milovanović.

foto: Printscreen

Slična zabuna sa imenom dogodila se u 67. epizodi, kada je Ozren na ručku sa Tintoretom svoju maćehu oslovio kao Jelisavetu, a do tada je bila Jovanka.

U istoj epizodi glavna sestra Antonija spominje Ilijino prezime kao Petrović, a u nastavku serije on se preziva Popović.

foto: Youtube/Printscreen/RTS

Pozorišni glumac Bogdan Kuzmanović u “Srećnim ljudima“ je odigrao čak tri uloge: tražio je posao u kockarnici, igrao je policajca koji je sprovodio Aranđela do kuće za Necin rođendan, a onda je postao Roki - glavni telohranitelj Ozrena Soldatovića.

foto: PrintScreen/Youtube

I glumac Aleksandar - Alek Rodić je odigrao tri lika: pojavio se na slikarskoj izložbi Đorđa Đorđevića, zatim u 22. epizodi bio je sin Žarka Popare, a potom se pojavio kao čuvar u zatvoru u kojem je ležao Aranđel.

foto: Youtube

I glumica Jugoslava Drašković se već pojavila u seriji pre nego što je zamenila Dubravku Mijatović u ulozi Đurđine Golubović. Ona se pojavila u 20. epizodi kod Čarlija Marjanovića, gde ju je hipnotisanu dodirivao Radojica Ilić.

foto: Printscreen/Youtube

Predrag Milinković se u seriji pojavio u dve različite uloge. Prvo se pojavljuje kao poštar Jovan koji donosi penziju Šćepanu Šćekiću, dok od 24. epizode igra Soldatovićevog batlera Sofronija.

Iako se u početku činilo da je pas Sima slep, glavni glumac i njegov vlasnik Desimir Stanojević ispričao je da je zbog katarakte bio slabovid, ali ne i sleb. Simino pravo ime bilo je Amon i osvajao je lovačke titule.

foto: Youtube/Printscreen/RTS

Tokom snimanja o Simi se uglavnom brinula ćerka pokojnog Desimira Stanojevića, ali je brinula i pokojna Radmila Savićević, koja je uvek u džepovima imala čvarke.

Kraj serije nije bio i kraj Simine karijere. Sa Desimirom Stanojevićem je glumio u predstavama, snimili su i monodramu "Čovek i pas", a tu je bila i dečja predstava "Sima se vraća kući".

Sima je doživeo duboku starost, čak 14 godina.

(Kurir.rs)

Bonus video: