Foto: Starsport©

Kapital

NEMA FAVORITA! Zvezda večeras (21.00) protiv Makabija igra 1. meč plej-ofa za LŠ! Stanković izabrao TIM koji je već GAZIO U EVROPI

Fudbal

Crvena Zvezda želi da već u Izraelu napravi džinovski korak ka Ligi šampiona!

Dve utakmice sezone, bitka za milione i mesto u samom vrhu evropskog fudbala! Dve epizode, a prva je na programu večeras u Haifi. Crvena zvezda gostuje Makabiju u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona (21, RTS).

Najkvalitetniji rival

Želja svih u crveno-belom taboru je da steknu kapital pred revanš, koji je na programu narednog utorka na Marakani. Ni nerešen rezultat nije neuspeh, ali Zvezda uvek treba da razmišlja samo o pobedi...

- Pred nama je sigurno jedna od najvažnijih utakmica koje ćemo odigrati ove sezone. Partije koje pružamo od početka takmičarske godine nam ulivaju optimizam, ali je Makabi definitivno kvalitetniji od svih s kojima smo igrali do sada. Reč je o disciplinovanom timu, sa izuzetno prodornim igračima i trenerom koji insistira na modernom shvatanju fudbala. Svaki igrač voli takve utakmice, a poseban je osećaj kada u dresu Crvene zvezde možete da ih igrate. Čim sam ponovo istrčao na Marakanu, javila mi se dobro poznata emocija i utisak mi je bio kao da nisam ni odlazio. Večeras nas očekuje nova bitka, a mi smo rođeni spremi, to se ne dovodi u pitanje - počeo je priču Nemanja Milunović.

Nemanja Milunović optimista pred duel sa Makabijemfoto: Starsport

Sigurno da je revanš na domaćem terenu dodatni motiv za sve fudbalere srpskog prvaka.

Uzbuđeni smo

- Želimo da ostvarimo dobar rezultat pred revanš na Marakani, a onda sledi spektakl. Čuli smo i da će biti pun stadion u Haifi, ali nijedna atmosfera ne može da se poredi sa onom koju prave naši navijači. Uz to, ponovo je ideja da se tribine oboje u crveno-belo i nadam se da će svi ispoštovati takav plan, te da će istok i zapad biti crveni, a sever i jug beli. Uzbuđeni smo, ali ne zanosimo se, jer smo svesni da nas prvo čeka meč u Haifi i da tamo moramo da se pokažemo kao pravi. Posle toga ćemo razmišljati o revanšu - podvukao je Milunović.

A Dejan Stanković izjavio je na konferenciji u Haifi da je dobro analizirao protivnika:

- Nema ovde favorita. Detalji će odlučivati. Obe ekipe su dobre, imaju iskustvo i igrale su ovakve utakmice. Ulog je veliki i mali detalji će odlučivati ko će proći dalje. Ne vidim ekstremnog favorita. Igraćemo na dva vruća stadiona, a mala prednost je što revanš igramo na svom terenu pred 55.000 ljudi gde se neće čuti sudijski zvižduk, rekao je on.

dejan stanković dobro analizirao protivnikafoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Rasprodato

Krcat stadion

Crvenu zvezda čeka paklena atmosfera večeras u Haifi. Domaćin je rasprodao sve ulaznice za utakmicu i nema sumnje da će imati vetar u leđa od 30.000 navijača. Neće ni Zvezda biti bez podrške. Očekuje se na meču bude više od 500 pristalica srpskog kluba.

Stomačni virus

Pavkov ostao u Beogradu!

Crvena zvezda je otputovala u Izrael bez Milana Pavkova. Strelac šest ovosezonskih golova je propustio duel s Voždovcem, a izgleda da se još nije oporavio. Dejan Stanković je objasnio da je izostavio Pavkova zbog stomačnog virusa. Da li je to i dalje razlog za izostanak ljubimca navijača - nije zvanično poznato. Stomačni virus je navodno i razlog što u Haifu nije pošao ni Ibrahim Mustafa.

Milan Pavkov ostao u beogradufoto: www.crvenazvezdafk.com

Liga šampiona

Plej-of kvalifikacija prvi mečevi

Bodo - Dinamo 1:0 (1:0)

Kopenhagen - Trabzon 2:1 (1:0)

Rendžers - PSV 2:2 (1:1)

Karabag - Viktorija Plzenj 18.45

Dinamo Kijev - Benfika 21.00

Makabi Haifa - C. zvezda 21.00

Makabi Haifa - Crvena zvezda 21.00, RTS Haifa. Stadion: Sami Ofer. Kapacitet: 30.780. Sudija: Karlos del Sero Grande (Španija)

Makabi Haifa: Koen - Sandgren, Planić, Goldberg, Menahem - Lavi, Arad, Abu Fani - David, Piero, Atizili.

Trener: Aleksander Coringer

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Kangva - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić.

Trener: Dejan Stanković

(Kurir sport/Miloš Bjelinić)