Foto: EPA, Profimedia

25 GODINA OD SMRTI

ZAVAĐENU BRAĆU NI GODIŠNJICA MAJČINE SMRTI NE MOŽE DA POMIRI: Evo kako će prinčevi obeležiti sećanje na princezu Dajanu!

Pop kultura

Britanski prinčevi Vilijam i Hari danas će u privatnosti obeležiti 25. godišnjicu smrti svoje majke, princeze Dajane, ali i odvojeno, jer se nesuglasicama među braćom ne nazire kraj.

Ledi Dajana Spenser, čiji je bajkoviti brak s princom Čarlsom osvojio svet dok se javno nije razotkrilo neverstvo, a završio se razvodom, poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine.

foto: Profimedia

Pre pet godina njeni sinovi su prisustvovali nizu javnih komemoracija, te su javno progovorili o trajnim posledicama koje je majčina smrt ostavila na njihove živote. Međutim, ove godine braća neće učestvovati ni u jednoj zvaničnoj komemoraciji, već će godišnjicu obeležiti u privatnosti sa svojim porodicama.

foto: Profimedia

Vilijam je nedavno najavio da iz Londona sa suprugom Kejt i njihovo troje dece seli na imanje Vindsor zapadno od Londona, a Hari sada živi u Kaliforniji sa suprugom Megan i njihovo dvoje dece, nakon što je par napustio kraljevsku porodicu početkom 2020. godine.

Portparoli oba para potvrdili su da će porodice provesti dan privatno obeležavajući godišnjicu Dajanine smrti odvojeno.

foto: EPA / LAUREN HURLEY / POOL

Vilijam i Hari su imali samo 15 i 12 godina kad je Dajana poginula. Svi se sećaju dvojice dečaka kako pognutih glava hodaju iza majčinog kovčega.

Prošle godine braća su otkrila njen kip u Kensingtonskoj palati na dan kada je pokojna princeza trebala da napuni 60 godina.

foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Međutim, razdor za koji upućeni tvrde da je počeo nedugo nakon što je Hari počeo da se zabavlja sa sadašnjom suprugom, Megan Markl, jedva su uspevali da prikriju.

U međuvremenu se odnos između braće pogoršao, a razdor produbio.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video: