SUVOZAČ JE VIKAO, NJOJ JE KLONULA GLAVA I TEŠKO JE DISALA: Lekar o poslednjim trenucima princeze Dajane! Ovako se borila za život!
Foto: Shutterstock/neftali, Profimedia

Borio se za nju do poslednjeg njenog daha

SUVOZAČ JE VIKAO, NJOJ JE KLONULA GLAVA I TEŠKO JE DISALA: Lekar o poslednjim trenucima princeze Dajane! Ovako se borila za život!

Pop kultura -

Danas se navršava 25 godina od tragične nesreće u kojoj je preminula legendarna princeza Dajana, a o ovom događaju se i danas priča jer je oko njega ostao veo tajne.

Frederik Mailiez je lekar koji se borio za svaki dah Vojvotkinje. Naime, francuski doktor se vozio kroz ozloglašeni tunel kada je primetio mercedes koji se dimi.

Princeza Dajana
foto: AP

- Osećam se pomalo odgovornim za njene poslednje trenutke - rekao je on za Asošijeted pres:

- Potrčao sam prema autu. Otvorio sam vrata i pogledao unutra. Dve od četiri osobe su očigledno bile mrtve. Nisu reagovali, nisu disali. Drugo dvoje, bili su živi, ali je njihovo stanje ozbiljno.

- Suvozač je vikao, disao. A putnica, mlada žena, bila je pognute glave u krilu na podu mercedesa. Teško je dahtala. Trebala joj je brza pomoć - rekao je.

Doktor joj je stavio kesu za disanje na usta, pomažući joj. Malo joj se „povratila energija, ali nije mogla da govori“. Fokus čoveka je bio na spasavanju Dajaninog života, a ne na tome ko je ona. Obavestio je vojvotkinju da je on lekar i pozvao hitnu pomoć.

- Pokušao sam da je utešim - rekao je.

Dajana je kasnije prevezena u parisku bolnicu, gde je ubrzo umrla.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

- Bio je ogroman šok saznanje da je to bila princeza Dajana i da je više nema - rekao je doktor.

Dugo se pitao da li je učinio sve što je mogao da je spase.

- Posle razgovora sa nadređenima i istražiteljima, shvatio sam da da... - dodao je on.

Svaka godišnjica nesreće kod lekara budi velike emocije, iako se uspomene vraćaju u suštini „svaki put kada prođe kroz tunel“. Kako je naveo, „oseća se pomalo odgovornim za Dajanine poslednje trenutke”.

(Kurir.rs)

Bonus video:

10:13

NIJE SAMO HALJINA KEJT MIDLTON NA VIMBLDONU KOJU JE KREIRALA SRPSKA DIZAJNERKA OČARALA SVE Imamo još jedan modni uspeh u svetu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track