MIRA ADANJA POLAK TVRDI DA SAM JOJ PISALA SASTAVE! Književnica otkrila detalje iz ŠKOLSKE KLUPE koju je delila sa voditeljkom
Foto: Promo

Drugarice

MIRA ADANJA POLAK TVRDI DA SAM JOJ PISALA SASTAVE! Književnica otkrila detalje iz ŠKOLSKE KLUPE koju je delila sa voditeljkom

Kultura -

Beležeći živote svoje majke i njenih sestara, Gordana Kuić nije ni slutila da će iz toga nastati roman „Miris kiše na Balkanu“, koji će joj doneti slavu i koji će biti preveden na mnoge strane jezike.

Trenutno ima deset objavljenih knjiga i u svaku je utkala deo svojih predaka ili sebe same. U razgovoru za Kurir jedna od najtiražnijih domaćih autora priča o školskim danima provedenim u društvu voditeljke Mire Adanje Polak.

Gordana Kuić
foto: Nebojša Mandić

Gordani Kuić je voditeljka Mira Adanja Polak drugarica iz školske klupe.

- Mira i ja smo išle u Četrnaestu gimnaziju. Zvali su me Inda, a ona me i danas tako zove. Mira priča kako sam joj pisala sastave u gimnaziji, a ja se toga uopšte ne sećam - otkriva Kuićeva.

Mira Adanja Polak
foto: Dragan Kadić

Kuić je rođena 29. avgusta u Beogradu kao ćerka Metodija Kuića, Srbina iz Mostara, i Blanke Levi, sefardske Jevrejke iz siromašne sarajevske porodice.[2] Završila je Engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i Hunter College u Njujorku. Radila je kao savetnik za engleski jezik u Američkoj ambasadi u Beogradu, kao konsultant u АYUСА International u Beogradu, kao i administrator za engleski jezik u istočnoj Evropi i za humanitarnu pomoć bivšim jugoslovenskim republikama u Sorosovoj fondaciji u Njujorku. Živi i radi u Beogradu.

Novinarka i autorka velikog broj ekskluzivnih priča Mira Adanja Polak, sarađivala je sa najuticajnijim ličnostima iz 20. veka. Mira je 1975. godine za Radio-televiziju Beograd pričala sa Titovom suprugom, koja je bila veoma raspoložena i srećna. Povod za njihov dolazak bio je otvaranje dečjeg igrališta u Sremskoj Kamenici.

(Kurir.rs)

Bonus video:

12:32

BILA SAM ŽRTVA SEKSUALNOG PREDATORA: Poznata književnica u suzama priznala: ŠČEPAO ME OTPOZADI, a onda se desilo nešto još gore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track