Foto: Miša Obradović

premijera u buhi

ANDRIJA MILOŠEVIĆ SRPSKI POARO U NAŠOJ VERZIJI UBISTVA U ORIJENT EKSPRESU: Ko je ubica u vozu kraj Lazarevca, a oni su osumnjičeni

Kultura

Najčuveniji detektiv na svetu Herkul Poaro oživeće od 25. septembra na velikoj sceni "Vuk" u Beogradu, u produkciji teatra za decu "Boško Buha", u predstavi "Ubistvo u Orijent ekspresu".

Popularni roman Agate Kristi dramatizovao je Ken Ludvig, a prevod sa engleskog uradila je Ivana Dimić. Režiju potpisuje Darijan Mihajlović, koji je zbog novog projekta okupio ceo ansambl. Na premijeri omiljenog detektiva Agate Kristi igraće Andrija Milošević.

foto: Miša Obradović

Jedna od najpoznatijih misterija u vozu Orijent ekspres dešava se u Srbiji, a poznati voz sneg će zaustaviti u Lazarevcu, umesto između Vinkovaca i Slavonskog Broda, kako je opisano u romanu.

- Nisam odavno imao tako kompleksnu a istovremeno predivnu ulogu, pravi rolerkoster emocija. Pravio sam od početka za sebe plan kako ću graditi ovu ulogu, na svoj način. U našoj predstavi ima puno akcije, emocija, misterije, svi zajedno smo pravili priču na sceni koja će sigurno sve oboriti - otkrio je Andrija, koji već godinama igra u hit predstavi "39 stepenika" prema filmu reditelja Alfreda Hičkoka, takođe majstora trilera.

foto: Miša Obradović

Galeriju osumnjičenih likova, napisanih majstorskim perom Agate Kristi igraće članovi ansambla Viktor Savić - Pukovnik Arbatnot, Borka Tomović - Meri Debenham, Lena Bogdanović - Grofica Andrenji, Jelena Trkulja - Helen Habard, Katarina Gojković - Princeza Dragomirov, Katarina Marković - Greta Olson, Vladan Dujović - Semjuel Rečet i naši dragi gosti Igor Damnjanović - Gospodin Buk, Stefan Bundalo - Hektor Mekvin i Miljan Prljeta - Mišel kondukter i Glavni kelner.

Kurir.rs

Bonus video: