ANDRIJA MILOŠEVIĆ DOBIO ULOGU O KOJOJ SANJA SVAKI NJEGOV KOLEGA: Uskočiće u odelo čuvenog detektiva, a evo šta on kaže na tu VEST!
Foto: FOTOMONTAŽA

izazov

ANDRIJA MILOŠEVIĆ DOBIO ULOGU O KOJOJ SANJA SVAKI NJEGOV KOLEGA: Uskočiće u odelo čuvenog detektiva, a evo šta on kaže na tu VEST!

Kultura -

Odmah posle Londona, i u Beograd stiže hit predstava "Ubistvo u Orijent ekspresu", a u ulozi najčuvenijeg detektiva na svetu Herkula Poaroa pojaviće se glumac Andrija Milošević.

Popularni roman Agate Kristi dramatizovao je Ken Ludvig, a prevod sa engleskog uradila je Ivana Dimić. Režiju potpisuje Darijan Mihajlović, a predstavu realizuje ansambl pozorišta "Boško Buha".

Andrija Milošević
foto: Kurir Televizija

- Izuzetno sam uzbuđen i srećan što će "Buha" imati spektakularnu premijeru "Ubistva u Orijent ekspresu". Od scenske magije, fenomenalnih kostima i maestralne scenografije do glumačkih bravura kreativne ekipe našeg ansambla, sve će biti u službi jedne izuzetne i uzbudljive pozorišne ekstravagancije. Veoma sam motivisan da ulogu legendarnog detektiva Poaroa učinim bliskog našoj publici te da vrhunac uzbuđenja u ovoj misteriji gledalac dugo pamti - kaže Andrija za Kurir.

U podeli su i Goran Jevtić - Gospodin Buk, Borka Tomović - Meri Debenham, Uroš Jovčić - Hektor Mekvin, Miljan Prljeta - Mišel, kondukter/glavni konobar, Katarina Gojković - Princeza Dragomirov, Katarina Marković - Greta Olson, Jelena Trkulja - Helen Habard, Lena Bogdanović - Grofica Andrenji, Viktor Savić - Pukovnik Arbatnot i Stefan Bundalo - Samjuel Rečet.

pozorište Boško Buha
foto: Nemanja Nikolić

Inače, iako je prošlo osamdeset godina od kada je roman "Ubistvo u Orijent ekspresu" prvi put objavljen, priča je i dalje jedna od najboljih detektivskih ikada napisanih. Nešto posle ponoći snežni smetovi zaustavili su "Orijent ekspres". Ovaj raskošni voz iznenađujuće je pun za to doba godine, ali jutro dočekuje s jednim putnikom manje... Ubica je zarobljen u vozu s ostalim putnicima i detektiv Herkul Poaro mora da ga otkrije pre nego što se desi novo ubistvo.

- Pozorište "Boško Buha" dobilo je autorska prava za prevod i izvođenje predstava "Ubistvo u Orijent ekspresu" po romanu Agate Kristi. Autor dramatizacije je čuveni savremeni komediograf Ken Ludvig, domaćoj publici poznat po komadima "Tenor na zajam" i "Mesec iznad Bafala". Ovo, svakako najslavnije, delo čuvene kriminalističke spisateljice najčešće je ekranizovano za film i televiziju, a trenutno je hit na repertoaru Vest Enda, i to upravo adaptacija Kena Ludviga za koju smo dobili autorska prava. Radujemo se novom procesu koji je pred nama. Premijera je planirana za kraj sezone, a procene su da bi ova predstava mogla da bude veliki hit. Očekujemo da će biti rado i često gledana, a našoj kući, koja se, kao što znate, nalazi u vrlo specifičnoj situaciji, potreban je jedan veliki naslov da bi u okolnostima u kojima se nalazi opstala na kulturnoj mapi Srbije - navode iz "Buhe" za Kurir. I u Srbiji je pre nekoliko godina prikazano ostvarenje rađeno po istoimenom kultnom romanu Agate Kristi, po scenariju Majkla Grina i u režiji Keneta Brane, koji tumači i glavnu ulogu.

Kenet Brana
foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video:

00:47

Andrija Milošević nije mogao da izdrži, prekinuo ženu u kuvanju i ispričao vic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track