Foto: Beoinfo

živela, živela...

BRANKA VESELINOVIĆ SLAVI 104. ROĐENDAN: Najstarija glumica na svetu za KURIR otkrila šta RADI SVAKOG DANA zbog DOBROG ZDRAVLJA

Kultura

Glumica Branka Veselinović proslavila je danas 104. rođendan u pozitivnoj atmosferi, okružena prijateljima. Na mladalačkoj energiji mogle bi da joj pozavide i znatno mlađe kolege.

foto: Beoinfo

- Danas je za mene divan dan, puna mi je kuća dragih ljudi. Sa mnom je mojih sedam prijatelja, jedemo kolače i pijemo kafu, vino ne pijemo, tu je sok. Kako je rekla, još uvek je dobrog zdravlja i uživa u životu, a ovaj dan je poseban za nju, jer ga provodi s dragim ljudima.

- Uzbuđena sam što su moji dragi ljudi tu, nikad me ne zaborave na ovaj dan. Inače sam zdrava, puna sam dobre volje. Dani mi prolaze tako što malo crtam, a malo uživam u dvorištu.

foto: Beoinfo

U ime Grada Beograda, zamenica gradonačelnika Vesna Vidović čestitala je danas rođendan glumici Branki Veselinović, nekadašnjoj prvakinji Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Glumica je napunila 104 godine i prema aktuelnim podacima najstarija je Beograđanka i istovremeno najstarija živa glumica na svetu.

Vesna Vidović je glumici poklonila rođendansku tortu i cveće, a Branka je delegaciju Grada Beograda dočekala rečima "My angels" i "Moji anđeli", prisećajući se duge karijere koju je imala i u našoj zemlji i u Americi.

foto: Nebojša Mandić

Branka je dobitnica mnogih plaketa, nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarni rad, kao što su Orden rada sa zlatnim vencem, Nušićeva nagrada za životno delo, Sterijina nagrada, Vukova nagrada, nagrada Mali princ za životno delo, koju dodeljuje Međunarodni festival pozorišta, i mnoge druge. Sa suprugom Mlađom je osnovala Fond Branke i Mlađe Veselinović za pomoć invalidnoj deci. Aktivna je i danas, obilazi domove za nezbrinutu decu i domove za stara lica i invalide, gde recituje i izvodi monologe.

Kurir.rs/ A. S.

Bonus video: