UPOZNALA IH KUMA MIRA STUPICA, ALI NISU MOGLI DA IMAJU DECE: Njihova ljubavna priča postaje deo jedne pozorišne predstave
Foto: Nebojša Mandić

lep gest

UPOZNALA IH KUMA MIRA STUPICA, ALI NISU MOGLI DA IMAJU DECE: Njihova ljubavna priča postaje deo jedne pozorišne predstave

Kultura -

Pozorišna scena Teatrijum u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja otvara svoja vrata, a do kraja jula publiku očekuju čak četiri premijere.

Prva u nizu je 3. jula, kad glumica Vesna Stanković predstavlja treći deo komada "Ljubavni vremeplov".

Vesna Stanković
foto: ATA images

- Uz klavir i gitaru slušaćemo troje umetnika koji će nam pričati i pevati o ljubavima srpskih velikana, o njihovim životima, stradanjima, radostima, uspesima i strastima. Ova kabaretska predstava podučava i podseća nas na sve ono što smo možda zaboravili, a nije trebalo, ali i oplemenjuje i zabavlja.

Kao što kaže Vesna Stanković, ništa na svetu nije slučajno, pa tako ni činjenica da se u ovoj predstavi govori o ljubavima kapetana Miše Anastasijevića, koji je darovao upravo ovo zdanje. Pored priče o Kapetanu Miši, slušaćemo i o životu i ljubavima Njegoša, Milice Stojadinović - Srpkinje, Ljubomira Nenadovića, Vaska Pope, Mike Antića, Stanislava Biničkog, Radomira Putnika, ali glumačkog para Branke i Mlađe Veselinovića.

Branka Veselinović, Mlađa Veselinović
foto: Vladimir Šporčić

Branka trenutno ima 103. godine. Bila je u srećnom višedecenijskom braku sa glumcem i prevodiocem Mladenom Mlađom Veselinovićem . Venčali su se 30. septembra 1948. godine. Sa njim je osnovala Fond Branke i Mlađe Veselinović za pomoć deci, koju nisu imali.

"Zahvaljujući Miri Stupici započela sam ljubav sa Mlađom. Pripremali smo predstavu u kojoj smo Mlađa i ja igrali ljubavni par. On je igrao Bepu Ribara, a ja Ursulu Pulentu. Probali smo u dramskoj sali na mestu gde je nekada bila crkva, danas je tu Bajlonijeva pijaca. Na probama Mira Stupica primetila je kako se Mlađa i ja uverljivo grlimo.

Pitala ga je da li ima devojku, on je rekao da nema. Znala je da sam ja bila bez momka. Onda je rekla: “Bilo bi mnogo lepo da vi budete par i privatno, ne samo na sceni”. Tada smo se svi smejali, ali mesec po mesec i mi smo počeli da se volimo, ljubimo, a venčali smo se 1948. u septembru. Ima takvih brakova da su se ljudi zaljubili u pozorištu", otkrila je Branka u jednom intervjuu.

Branka Veselinović
foto: Ana Paunković

I pored velike ljubavi, Branka i Mlađa nisu imali dece. Ali, to nikada nije obeshrabrilo glumicu, već je čitav život posvetila dobrotvornim organizacijama i naširoko je poklanjala ljubav upravo deci.

"Zdravi smo bili oboje, išli smo na preglede. Pokojni doktor Tasovac davnih godinama nam je rekao da je to tako i da neki partneri ne mogu da imaju decu. Rekao je: "Da ste sa drugima u braku, imali biste i vi i Branka". A onda smo mu mi rekli da se volimo, a on je poručio: "Volite se, ali dece nećete imati", rekla je Branka za Pulsonline jednom prilikom.

Kurir.rs

Bonus video:

02:38

TORTA OD KURIR TELEVIZIJE! Posetili smo Branku Veselinović na 102 rođendan, a njena ljubavna priča je neverovatna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track