NAJTEŽE SU MI PALE SCENE PLAKANJA U ZBORNICI: Anka Gaćeša Kostić bila je đak generacije, a s deverom nikad nije stala u KADAR
Foto: Marko Orlović

TV ekran

NAJTEŽE SU MI PALE SCENE PLAKANJA U ZBORNICI: Anka Gaćeša Kostić bila je đak generacije, a s deverom nikad nije stala u KADAR

Kultura -

Glumica Anka Gaćeša Kostić još jedan je od uspešnih studenata iz klase Dragana Petrovića Peleta.

Karijeru je počela u filmu "S/Kidanje", serijama "Sinđelići", "Vojna akademija" i "Radio Mileva", a sada je gledamo u novom sitkomu "Zbornica", koji se emituje na Superstar kanalu i B92.

Za TV Ekran Anka evocira uspomene na svoje obrazovanje, govori o trećoj sezoni "Kamiondžija", ali i o svojoj ulozi u filmu i seriji o pevaču Tomi Zdravkoviću.

Kako ste postali deo sitkoma "Zbornica"?

- Ponekad se u životu prosto sklope kockice. Dejan Lutkić (glumac i producent) i Nebojša Cile Ilić (glumac i idejni tvorac serije) gledali su me u predstavi u Beogradskom dramskom pozorištu. Scenarista Vladimir Đurđević je radio sa mnom na seriji "Kamiondžije" i, na moju veliku sreću, sva trojica su me istovremeno videla u ulozi Milice.

Anka Gaćeša, Anka Gaćeša Kostić
foto: Aleksandar Letić

Da li ste priželjkivali da igrate baš profesorku srpskog jezika ili nešto drugo?

- Kad čitam scenario, fokusiram se najviše na ulogu za koju sam predložena, analiziram, maštam, zapisujem pitanja i komentare... Lik Milice mi se veoma dopao, nisam igrala ništa slično dosad. Volim takve izazove i odmah sam imala leptiriće u stomaku od uzbuđenja, tako da se uopšte nisam bavila drugim ženskim likovima.

Jeste li neke osobine svojih profesora dali liku Milice?

- Jesam! Moje profesorke srpskog su bile potpuno drugačije, ali sam pozajmljivala osobine i manire od nekih drugih profesorki s kojima sam se susrela tokom školovanja.

Anka Gaćeša, Anka Gaćeša Kostić
foto: Aleksandar Letić

Šta vam je bio najteži glumački zadatak?

- Najteže mi je bilo što Milica često plače. Nekad je plač iskren, nekad je svesno manipulativno sredstvo, nekad i Milica glumi... Biti uverljiv i istinit u svim tim situacijama, a naročito kad te kolege zasmejavaju, nije uvek jednostavno!

Koji vam je bio omiljeni predmet u srednjoj školi? Kakav ste bili đak - štreber ili kampanjac?

- Verovali ili ne, omiljeni predmet mi je bio baš srpski jezik i hemija! Bila sam đak generacije u osnovnoj, vukovac u gimnaziji, dobitnik stipendije Dositeja na fakultetu, tako da - štreber! Istina je da stvarno volim da učim, naročito stvari koje me zanimaju, a zanima me svašta. Nadam se da ću učiti ceo život i da me neće napustiti moja radoznalost.

Anka Gaćeša, Anka Gaćeša Kostić
foto: Aleksandar Letić

Publika vas je gledala i kao pojačanje serije "Kamiondžije". Kakve uspomene nosite s tog projekta?

- Samo lepe uspomene. Bila je prava radost raditi s divnom glumačkom ekipom, kao i s rediteljem Filipom Čolovićem. Nikako ne želim da izostavim ni sjajnu ekipu iza kamere! Ali kao nešto najdraže bih izdvojila druženje s predivnom glumicom Paulinom Manov, koje se pretvorilo u meni važno prijateljstvo.

Zanimljivo je da ste na snimanje ove serije išli s bebom. Da li biste opet uradili isto? Kako su na to reagovale vaše kolege?

- Naravno da bih uradila isto! Nisam želela da budemo dugo odvojeni. Deca su radost gde god da kroče njihove nožice, tako da su i kolege delile sreću sa mnom.

Jelisaveta Orašanin, Provod, Vuk Kostić, Anka Gaćeša, Brat Nestor, Snajka
foto: Printscreen

Gledaćemo vas na jesen i u seriji "Toma". Kakva je vaša uloga i po čemu pamtite samo snimanje?

- Igram jednu od Tominih žena, ali, nažalost, ne smem ništa više da otkrivam. Nadamo se emitovanju na jesen. Uloga je mala, ali meni veoma draga.

Kakvi su vam poslovni planovi za leto?

- Snima se treća sezona serije "Kamiondžije", tako da će mi leto proći radno, a nadam se da će biti malo vremena i za skok u more.

Možemo li očekivati da igrate u filmu koji priprema vaš dever Vuk Kostić?

- Vuk i ja do sada nismo radili zajedno jer ne želim da rodbinskom vezom gradim svoj put. To ne znači da nećemo nikad raditi zajedno, ali smatram ispravnim da se to desi samo onda kad reditelj ili producent žele baš mene za određenu ulogu, a ne zato što mi je Vuk dever. Vuk je veliki profesionalac i pravi umetnik i sigurna sam da će napraviti divan film.

Vuk Kostić
foto: Firefly Production

Kurir.rs. Ljubomir Radanov

Bonus video:

02:00

NATAŠA DRAKULIĆ O JANKETIĆU, KOSTIĆU I IGORU: Oni su moji VITEZOVI, pisaću im do kraja života šta hoće (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track