Foto: Printscreen/YouTube

proceduralna greška

ODBIJEN MILOV ZAHTEV ZA VANREDNOM SEDNICOM PARLAMENTA: Pokrenuta procedura za razrešenje Đukanovića

Crna Gora

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću zahtev da se održi vanredna sednica parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata Skupštini, saznaje Portal RTCG nezvanično nakon kolegijuma Predsednice.

Razlog tome je što zahtev nije bio pravno uredan.

U obrazloženju se navodi kako je napravljena proceduralna greška, jer Predsednik Crne Gore nije dostavio Predlog odluke o kojoj bi trebalo da se glasa.

U međuvremenu, poslanici stare parlamentarne većine pokrenuli su proceduru za razrešenje predsednika u Skupštini Crne Gore zbog toga što je, kako smatraju, povredio Ustav tokom procedure predlaganja mandatara za sastav Vlade.

Istovremeno, Đukanović (DPS) je juče nagovestio da bi mogao da donese ukaz o raspuštanju Skupštine, u slučaju da ona odbije njegov predlog za skraćenje mandata.

Većina članova kolegijuma predjednice Skupštine, u kome su predstavnici svih klubova poslanika, juče je smatrala da je predsednik države u predlogu za skraćenje mandata poslanicima načinio proceduralne greške i da mu inicijativu treba vratiti na doradu.

Kurir.rs/RTCG/Vijesti.me