Foto: Printscreen/Prva TV, Ana Paunković, Damir Dervišagić, Shutterstock

DUGO ČUVANA TAJNA

OTKRIVAMO SVE DETALJE RASKIDA SARADNJE IZMEĐU JK I GRANDA! Karleuša tražila 190.000 € po sezoni, evo koliko para DOBIJAJU OSTALI!

Stars

Pred početak emitovanja svake sezone "Zvezda Granda" spekuliše se o iznosima honorara i uslovima angažovanja članova žirija ovog muzičkog takmičenja.

Prošle godine mnogi ljubitelji ovog šou-programa bili su šokirani iznenadnim odlaskom Jelene Karleuše iz žirija.

foto: Ana Paunković, Vladimir Šporčić

Sada, godinu dana od njenog napuštanja žirija, Kurir ekskluzivno otkriva strogo čuvanu tajnu i prave razloge pucanja saradnje između produkcije i Karleuše, kao i koliko ostali članovi žirija zarađuju od ovog takmičenja.

JK je nakon šest godina žiriranja napustila ovo takmičenje zbog novca. Naime, Jelena je, da bi učestvovala u novoj sezoni, tražila povećanje honorara. Ona je zahtevala iznos od 190.000 evra po sezoni. Međutim, "Grand" nije želeo da joj isplati tu sumu, pa je došlo do prekida saradnje, a umesto nje je došla Ceca Ražnatović.

foto: ATAImages, Dado Đilas, Dragana Udovičić

Ceca je tada, prema rečima našeg izvora, potpisala ugovor na tri godine, a po kome po sezoni dobija 100.000 evra. Pored Ražnatovićeve, i drugi članovi žirija zarađuju lepe sume novca od učešća u ovom takmičenju i mentorstva mladim kandidatima, ali taj iznos je daleko manji od onog koji je ugovorila Ražnatovićeva.

foto: Printscreen/TV Prva

Prema našim saznanjima, najpribližnija Ceci je Marija Šerifović, koja po sezoni dobija 80.000 evra, dok Ana Bekuta i Viki Miljković zarađuju po 50.000 evra. Dragan Stojković Bosanac i Đorđe David će na kraju sezone biti teži za 40.000 evra.

Za razliku od njih, Snežana Đurišić radi za platu, s obzirom na to da je na funkciji muzičkog urednika u "Grandu".

Podsetimo, Jelena je prošle godine u otvorenom pismu potvrdila da više neće biti deo ovog takmičenja, međutim, nigde nije spomenula da je problem nastao zbog novca.

foto: Nemanja Nikolić, Ana Paunković, Damir Dervišagić, Printscreen

- Dragi moji, odlučila sam da je vreme da se pred novi album povučem iz "Zvezda Granda" i u skladu s tim, na svoju inicijativu, još 28. juna ove godine obavestila sam "Grand" produkciju i raskinula ugovor. Ovo odluku sam donela da bih se maksimalno posvetila izlasku i promociji novog albuma koji dolazi. Od tada do danas bilo je pokušaja da nađemo načina i uslova da nastavim sa snimanjima. Međutim, nismo uspeli da se dogovorimo. Ko su novi članovi i kako će takmičenje izgledati nadalje, nije pitanje za mene. Želim im svu sreću - poručila je tada pevačica i priložila sliku zahteva za raskid ugovora.

Drugačija pravila

Popović i Mili imaju posebne ugovore

U medijima se svojevremeno pojavila informacija da Saša Popović nakon prodaje "Granda" dobija mesečnu platu od 25.000 evra. On se, prema ugovoru, bavi samo "Zvezdama Granda".

foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

Za razliku od njega, uslovi Milijevog učešća u takmičenju i ugovora su nepoznati. On se nalazi na funkciji direktora muzičke produkcije. Milić, kako saznajemo, nije zaposlen u "Grandu", već u kompaniji u kojoj posluje i ova muzička produkcija. Pored toga što radi s kandidatima, Mili pobedniku piše i pesmu, a iz svake sezone uzima pod svoje okrilje i nekog takmičara koji se posebno istakao, pa se bavi i njegovom karijerom, kao što je to bio slučaj sa Zoranom Mićanović.

Kurir.rs/A.Panić

Bonus video: