Foto: Kurir TV

NOVINARKA KURIRA PATOSIRALA INSTRUKTORA SAMOODBRANE! U programu uživo demonstrirala kao se odbraniti od SILOVATELJA (VIDEO)

Društvo
> 19:09h

Nedavno puštanje silovatelja Igora Miloševića na slobodu izazvalo je strah kod velikog broja žena, zbog čega su mnoge upisale kurseve samoodbrane. Instruktori su ovaj strah maksimalno iskoristili i skupo naplaćuju časove.

Novinarka Kurir tv Ivana Jovanović razgovarala je sa Dejanom Ilićem, majstorom borilačkih veština i instruktorom samoodbrane, i tom prilikom demonstritala impresiane borilačke sposobnosti, tako što je sa neverovatnom veštinom i lakoćom oborila instruktora, koji je bio u ulozi napadača, na pod.

foto: Kurir Televizija

Na pitanje da li su visoke cenama kurseva samoodbrae sa moralno-etičke strane problematične, on je odgovorio da mu to nije poznato:

- Ne mogu ništa konkretno da kažem o cenama. Svako procenjuje koliko vredi njegova usluga, a možda su neki kursevi i licencirani pa moraju toliko da se naplaćuju. Ja smatram da to treba sistemski da se postavi bi bilo dostupnije svima. Neki besplatni kursevi da se organizuju.

On je naglasio da je za samoodbranu preventiva najvažnija.

- Ćesto se razmišlja da je ovo što smo demonstrirali samooodrana, a to je već sukob i okršaj. Tu čak i obučeni borci mogu da kiksiraju. S druge strane preventiva je ono što nam govore roditelji, bake i deke: vodi računa gde se krećeš, s kim se družiš, koja mesta posećuješ. To je najbolja samoodbrana - rekao je instruktor.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.