kurir televizija

EDI RAMA POKUŠAVA DA SPASI HAPŠIMA TAČIJA?! Skandaloznim govorom pokazao NEPOŠTOVANJE Evrope i PONIZIO SRPSKE ŽRTVE

Politika

Veljko Odalović, predsednik Komisije za nestala lica, Zoran Anđelković, advokat, i Veselin Dželetović, književnik gostujući u jutarenjem programu Kurir televizije izleganje Edija Rame, koji je izjavio da nije bilo zločina OVK i žute kuče, ocenili su kao skandalozno i pokušaj da pred presudu Hašimu Tačiju u Hagu "opere stvari" sa zločinima nad Srbima.

foto: Zorana Jevtić

Zabranu ulaska srpskih ministara i uticajnih ljudi ocenili su kao neracionalne i još jednom podvukli da je su jasni dvostruki aršini Međunarodne zajednice.

- Neracionalne odluke, ne znam koga bismo ugrozili nekoga da smo bili tamo. To je moja prirodna sredina, hteo sam da odem i na polomljeno groblje mog oca, da zapalim sveću. Vlada tzv. Kosova mi je zabranila... Ovo je poniženje svih nas, prvo jer se uopšte obraćamo njima, a drugo da zavisimo od njihove volje - kaže Veselin Odalović, predsednik Komisije za nestala lica.

Anđelković je istakao da mi ne možemo ništa da učinimo prema tome da li će nam dozvoliti da uđemo na KiM ili ne.

- Sećam se Kaćuše Jašari da će da tražiti od Miloševića da takvi kao ja ne uđu nikada na KiM. Ta tendencija da im se kaže nešto što njima ne odgovara ne prihvataju. Njima je teško kada čuju istinu - kaže Anđelković.

foto: Kurir televizija

Veselin Dželetović istakao je da nije neočekivana skandalozna izjava Edija Rame da Srbima nisu vađeni i prodavani organi na KiM.

- Oni koriste prostor sada kada nema Rusije da utiče na neke stvari. Rusija je jedina uz Srbiju zahtevala da se osnuje tribunal UN, što je prbačeno na Evropu. Edi Rama je rekao da je ta priča potekla od Rusa, jer im ona stoji nad glavom. Samo bih mu rekao da ona nije potekla od Rusa, već od krvavog šiptarskog noža, gde su teroristi u 21. veku pred očima Međunarodne zajednice koja je dozvolila čerečenje i ubijanje nedužnog naroda. Na tu izjavu Edija Rame treba svi da reaguju - kaže Veselin Dželatović.

Trgovina organima ih prati kao senka i oni pokušavaju da pobegnu od toga, ali ne mogu istakli su analitičari.

- Jedna izjava bahatosti, jer je Amerika na njihovoj strani - kaže Dželatović.

Izjava Edija Rame da nije bilo zločina OVK i da nije bilo trgovine organima je potpuno nepoštovanje i žrtava i dokaza koji su ineseni, ističe Odalović.

foto: Kurir televizija

- Pre mesec i po dana Edi Rama je išao da poseti Hašima Tačija, očigledno je da je ovo trenutak u kome je pokušao da zločine okarakteriše kao rusku izmišljotinu, jer je to popularno u svetu da se sve negativno pripisuje njuma, a bliži se suđenje Tačiju, nije to slučajno - kaže Odalović.

Nama je u interesu da Dik Marti živi 120 godina zbog onoga što je napisao taj izveštaj o trgovini organima, kaže Anđelković i dodaje da je govor Edija Rame sraman i da pokazuje otvoreno nepoštovanje Evrope, koja je te zločine i otkrila i dokazala.

- Ediju Rami bi najbolje bilo da pokrene istagu i to istera na čistac. Pravi interes je njegov da se skine taj teret - kaže Odalović.

Film "Žetva", koji treba da izađe u martu 2023. godine prikazaće pravu sliku o stradanju srpskog naroda na prostorima KiM.

foto: Kurir televizija

- Namerno sam se odučio da to bude u produkciji Holivuda, da ne bi optuživali da je film srpska ili ruska propaganda, već da to izađe iz njihove kuće - rekao je Dželetović.

Puna odgovornost žute kuće je Međunarodne zajednice, istakao je Veljko Odalović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video: