Foto: Shutterstock

Prava pustolovina

NAPORNO, ALI BESKRAJNO SIMPATIČNO! Evo kako da preživite bebine prve obroke za stolom, ZAJEDNO ĆETE SE TOME JEDNOM SMEJATI!

Žena

Pitali ste se kad je najbolje vreme da svoju bebu uključite u svet odraslih i obezbedite mu tokom jela lepo mesto za stolom.

Stručnjaci ističu da bi svog mališana trebalo što pre da postavite pored sebe, naravno uz korišćenje odgovarajuće hranilice, i to već kad beba napuni šest meseci.

foto: Shutterstock

Naravno, to nosi određene komplikacije s kojima ćete morati da se izborite, ali i da sebi obezbedite mogućnost da na miru jedete pored njega.

Evo kako to da postignete:

Pustite bebu da istražuje

Jesti u krugu porodice za najmlađeg člana je uzbudljiva pustolovina. Verovatno neće ni gledati hranu, pa ga zato pustite da istražuje okolinu. Reakcije će biti raznovrsne: jedni će brljaviti po kašici, drugi će se igrati viljuškom, a treći, maleni gurmani, želeće da probaju sve što im je na raspolaganju. Pustite ih neka sve pipnu i utole znatiželju, to je normalan deo procesa učenja iako su jako mali.

foto: Shutterstock

Mališan se uči dobrim navikama

Za vašeg mališana biće od neprocenjivog značaja igranje povrćem i ostalim namirnicama, zato ga nemojte sprečavati u tome.

Pored toga, od najranijeg perioda će naučiti da razlikuje i koristi pribor za jelo, ali i ostale važne stvari.

Pripremite se za čišćenje

Beba će oko sebe ostaviti neviđen nered, pa se pripremite na to da ćete kalorije unesene za ručak potrošiti ribajući pod i nameštaj. Ali obrok za stolom donosi i niz lepih stvari.

Osim što povezuje porodicu, hranjenje bebe u hranilici idealna je prilika da napravite najlepše slike svog mališana kojima ćete se nekada zajedno smejati.

Kurir.rs/Lena/N.B.

Bonus video: