Foto: Printscreen/ Youtube/FK Partizan

KVALITETAN RAD PRE SVEGA

PARTIZAN RAZBIO ZVEZDU U TRI DERBIJA! DOMINACIJA CRNO-BELIH U MLAĐIM KATEGORIJAMA! Radinović: Nama to nije iznenađenje

Fudbal

Nakon lošeg starta sezone, Partizan igra odlično u proteklom periodu, a to se poklopilo sa dobrim partijama mlađih selekcija.

Mladi fudbaleri Partizana beleže odlične rezultate ove sezone, a posebno su uspeli da skrenu pažnju na sebe u mesecu oktobru.

Omladinci, kadeti i mlađi kadeti crno-belih uspostavili su trenutnu dominaciju nad najvećim rivalima, Crvenom zvezdom, pošto su u kratkom roku sve tri selekcije ostvarile trijumfe u večitim derbijima.

Najpre su mlađi kadeti na terenima kod stadiona Rajko Mitić pobedili rezultatom 2:0, zatim su na istom mestu omladinci ostvarili trijumf rezultatom 3:1, a sve je završeno kadetskim derbijem u kom je Partizan, takođe kao gost slavio posle 4:2.

Za Kurir je o uspehu mladih selekcija crno-belih govorio Vanja Radinović, čovek za kog može da se kaže da stoji iza svega, ali koji ni ne pomišlja da sebe ističe kao zaslužnog za pomenute rezultate.

foto: Printscreen/ Youtube/FK Partizan

Direktor mlađih kategorija FK Partizan poručio je da u klubu nisu iznenađeni pobedama protiv crveno-belih.

- Nama to nije iznenađenje. Ne zato što mislimo da smo superiorni u odnosu na rivala, već zato što znamo koliko dobar rad imamo sa našim trenerima. Svakako jeste nesvakidašnje da se ovako dobiju tri derbija u kratkom roku - rekao je Radinović za Kurir.

Kada je reč o stanju na tabeli, omladinci i kadeti trenutno imaju liderske pozicije, dok su mlađi kadeti drugi na sa dva boda manje od Čukaričkog.

- Nije ovo bljesak, ili samo trenutni rezultat, a borba je u prvenstvima tek počela. Ali, rezultat nije jedini pokazatelj uspeha koji je odraz kvaliteta i posvećenosti u radu sa mladim igračima.

Radinović je na poziciju direktora omladinske škole Partizana stigao u januaru 2018. godine.

- Petu godinu sam ovde... u radu sa mlađim kategorijama to možda i nije puno, ali je dovoljno da se vide efekti rada i metoda. Osnovna stvar je kontinuitet i odabir potencijala i talenta. Bez toga je nemoguće uspeti i u tome imam veliku podršku Gorana Arnauta, mog zamenika. Kada je saradnja na nivou kakvu imamo, onda ne može da bude drugačije.

foto: Printscreen/ Youtube/FK Partizan

Pogledom na aktuelni sastav prvog tima ekipe iz Humske vidi se veliki broj igrača koji su dotle došli baš iz omladinske škole, a teško bi bilo nabrojati igrače koji su ostvarili transfere nedugo nakon što su izašli iz mlađih kategorija u proteklih pet godina.

- Imamo ozbiljnu saradnju sa prvim timom i neizostavan smo deo kluba. Bez saradnje sa njima ne bi mogli da funkcionišemo svi ovako dobro. Zajedno smo uspeli da odaberemo prave momente za uvođenje igrača u prvi tim, a na kraju krajeva i reprezentacija Srbije, odnosno broj igrača koji je preko Partizanove škole stigao do prvog tima, a zatim igrao za Srbiju govori o radu škole.

Objasnio je Radinović i šta je najvažnije u daljem radu i cilju da škola ostane u samom vrhu Evrope, gde pripada već dugo.

- Selekcija kadrova i igrača i stručan rad u korak sa vremenom su najvažniji. Nemamo nameru da posustanemo i usmereni smo ka tome da uvek budemo u korak sa najboljim mladim igračima Evrope.

Treneri često ističu da ne žele da izdvajaju najbolje pojedince, a isto tako ni Radinović ne želi da skreće pažnju na fudbalere od kojih se puno očekuje, objasnio je i takvo razmišljanje.

- Treneri ne vole da potenciraju, a to im i savetujemo. Svako ko dođe da gleda utakmicu mladih ekipa pronađe nekog igrača koji mu se svidi u zavisnosti sa kog tržišta dolazi. Imamo širok dijapazon fudbalera i ne bih da odvajam bilo koga. Za mnoge od njih će javnost čuti, a momenat kada će to da se desi zavisi od njih, kao i trenera, ali i ljudi iz prvog tima - zaključio je Radinović.

Kurir sport