DOMINACIJA MLAĐIH KATEGORIJA CRNO-BELIH: I kadeti Partizana savladali kao gosti Zvezdu!
Foto: Printskrin

večiti derbi

DOMINACIJA MLAĐIH KATEGORIJA CRNO-BELIH: I kadeti Partizana savladali kao gosti Zvezdu!

Fudbal -

Mlađe kategorije Partizana potpuno su dominantne u odnosu na Crvenu zveudu, što su potvrdili i sa tri pobede i kao gosti. Prvo su mlađi kadeti crno-belih pobedili sa 2:0, a potom su pobedu zabeležili i omladinci, koji su na terenu Crvene zvezde trijumfovali sa 3:1.

Start utakmice protekao je u inicijativi Partizana, koji je u 19. minutu materijalizovao bolju igru i preko Petkovića poveo 1:0. Sa nekih petnaest metera šutirao je snažno i pod prečku savladao golmana Zvezde.

Crveno-belima bilo je potrebno samo deset minuta za povratak u igru. Marić je poslao centaršut, a Mijatović je makazicama poslao loptu u mrežu Partizana.

U nastavku utakmice viđena su još dva gola, oba u mreži Zvezde. Ponovo su poveli u 53. minutu kada je Vidojević postigao autogol, dok je konačan rezultat postavio Mirčetić u 77. minutu.

On je lobom savladao golmana Zvezde i time postigao poslednji gol na utakmici.

Kadeti Crvene zvezde i Partizana odigrali su zaostali duel 9. kola lige Srbije, a crno-beli su uspeli da slave sa 4:2 i da tako preteknu upravo večitog rivala na drugoj poziciji šampionata.

Mladi tim iz Humske je imao velikih 3:0 na startu drugog poluvremena, pa se učinilo da nećemo videti previše uzbuđenja u nastavku, ali je bilo daleko od istine.

Prvo, Partizan je u 21. minutu poveo nakon što je Popović odložio loptu za Alilovića koji je pogodio za 1:0.

Sedam minuta pre kraja prvog dela igre, asistent kod prvog gola, Matija Popović, sada je i sam bio precizan.

Crveno-beli su, potom, uspeli da se ubrzo makar korak vrate u igru nakon što je Obrić skrivio penal, a Maksimović pogodio za 3:1. Tada su viđene i čarke, jer je "Zvezdin Mesi" prišao golmanu protivničke ekipe da prigovori nešto, a onda je pri povratku na centar imao verbalni konflikt i sa članovima odbrane.

Dopustio je Partizan jedan cenaršut sa leve strane koji je ponovo iskoristio Maksimović u smanjio na samo gol minusa.

Ipak, stigao je 76. minut kada je odbrana bila statična, pa je Ćuk iz jedne odbijene lopte prikucao glavom za konačnih 4:2.

Ovom pobedom je Partizan sada drugi na tabeli sa 25 bodova, bod manje ima Zvezda, a prvi na tabeli ispred večitih je Čukarički sa 27 bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track