Foto: T.I./Kurir

Ministarstvo kulture

OD DRŽAVE JOŠ 2,2 MILIONA DINARA: Mali Zvornik dobija sredstva za nastavak renoviranja velike sale Doma kulture

Srbija

Malozvornička Biblioteka "17. septembar" dobila je od Ministarstva kulture dodatnih 2,2 miliona dinara za uređenje velike sale Doma kulture, saopštila je lokalna samouprava, a novac je namenjen za molersko-farbarske i podnopolagačke radove.

U okviru konkursa "Gradovi u fokusu“ za ovu godinu već je dobijeno 9,5 miliona dinara, za zamenu podova i stolica u sali, a zahvaljujući dobijenim dodatnim sredstvima od Ministarstva kulture, sala Doma kulture biće u potpunosti renovirana i adaptirana prema potrebama ove ustanove.

Obnova sale važna je za sve Malozvorničane pošto se u tom prostoru održava većina kulturnih programa i deluje razne sekcija. U biblioteci kažu da će u njenom radu pored redovne bibliotečke delatnosti, prioriteti i dalje biti poboljšanje uslova za aktivnosti u oblasti kulture i unapređenje ponude kulturnih sadržaja.

U planu je i izgradnja galerijskog prostora u zgradi ustanove kao i obnova rasvete i ozvučenja u velikoj sali Doma kulture čija realizacija treba da doprinese boljim uslovima za kulturu u Malom Zvorniku.

Kurir.rs/T.I.