Foto: Zorana Jevtić, creenshot Pink tv

Vo imja Oca

IMA SE MOŽE SE! Kristina od prostitucije zaradila kuću od 100.000 evra, na kojoj su ispisani citati iz Biblije

Stars

Da se Kristina Ferari zalaže za legalizaciju prostitucije, poznato je, ali ne i to da klijente prima u svom domu od 100.000 evra, koji je zaradila baveći se najstarijim zanatom. Na ulazu u njenu kuću klijente dočekuje ploča sa natpisom koji svedoči da je starleta i vernica. Reč je o citatima iz jevanđelja po Jovanu, Mateju i poslanice Korinćanima.

foto: Zorana Jevtić

Ali to nije sve. Ona je i humana. Naime, njeni klijenti, ali i ostali posetioci, kao i prolaznici, komšije imaju priliku da ostave i novac u kovčegu za pomoć ljudima sa Kosova i Metohije. U to se uverila ekipa Kurira.

foto: Zorana Jevtić

"Gospode, blagoslovi onog ko ulazi u ovaj dom. Zaštiti i sačuvaj onog ko izlazi iz njega. I daj mir onom ko u njemu ostaje", stoji iznad ulaznih vrata na ulasku u dvorište kuće.

foto: Zorana Jevtić

U blizini ove table ima još jedna na kojoj je ispisan sledeći sadržaj: "I ako imam proroštvo i znam sve tajne i sva znanja, i ako imam svu veru da i gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam. I ako razdam sve imanje svoje, i ako predam telo svoje da se sažeže, a ljubavi nemam, ništa mi ne pomaže." I Korinćanima - stoji na jednoj strani zida, dok na drugoj piše: "Tada reče učenicima svojim: 'Žetve je mnogo, a poslenika malo'" Matej 9 - nalazi se na zlatnoj pločici.

foto: Zorana Jevtić

Ipak, posebno je istakla jedan citat: "Zaista, zaista vam kažem: 'Koji prima onog koga pošaljem, mene prima. A ko prima mene, prima onog koji me posla.'" Jovan 13,20. Kako bi svi znali ko živi u kući i da ne promaše i odu kod komšije, ona je jasno stavila svoj potpis na jednoj pločici: "AVGSTVS Kristina Ferari."

foto: Zorana Jevtić

U njenom dvorištu može se videti i kupola na kojoj se nalazi krst. Trenutno je u njenoj oazi mira radna akcija jer starleta pravi bazen, ali i letnjikovac, deo za roštilj i ostale akrobacije u kojima će da uživa.

foto: Zorana Jevtić

Ona je aktivista za prava seks-radnika, promenila je pol, došla iz rodnog Zaječara u Beograd u potrazi za boljim životom, a pregledi lekara, hormonske terapije i dodatne operacije iziskivale su više novca. Rešenje je pronašla u prostituciji, u kojoj je skoro 17 godina.

foto: Zorana Jevtić

- Bavim se seks-radom, dakle, seks-rad ne podrazumeva samo seks-usluge, tu bude i masaža, nekad neko želi samo određenu uslugu ili želi da razgovara, sve to uključuje paket-tretman, ne podrazumeva se samo jedno - rekla je ona letos za Kurir televiziju.

foto: Printscreen

Ljiljana Stanišić