USPEH AUTORA IZ SRBIJE: Film o Kristini Ferari i njenoj ljubavi sa bivšim studentom teologije premijerno na VELIKOM FESTIVALU
Foto: screenshot Pink tv

u odabranom društvu

USPEH AUTORA IZ SRBIJE: Film o Kristini Ferari i njenoj ljubavi sa bivšim studentom teologije premijerno na VELIKOM FESTIVALU

Kultura -

Dugometražni film "Kristina" imaće svetsku premijeru na 33. Međunarodnom filmskom festivalu FID u Marselju, saopštili su iz Filmskog centra Srbije. Za nagradu ostvarenje iz Srbije boriće se s drugih sedam iz celog sveta u kategoriji First film.

Film Kristina
foto: Promo

"Kristina" je nastala u produkciji "Rezona", režiju potpisuje Nikola Spasić, scenario Milanka Gvoić, direktor fotografije je Igor Lazić, a glavna uloga je poverena Kristini Milosavljević. Umetnica poznatija kao Kristina Ferari u filmu igra samu sebe.

Sinopsis otkriva da je u pitanju film o transrodnoj seks-radnici Kristini, koja živi sa mačkama, skuplja antikvitete i posvećena je duhovnosti. Njen život je dobro isplaniran i predvidljiv sve do slučajnog susreta sa Markom, bivšim studentom teologije. U tom trenutku se rađa platonska ljubav između ovo dvoje ljudi čiji slučajni susreti tek predstoje.

Film Kristina
foto: Promo

Cenjeni evropski festival autorskog filma FID u Marselju posvećen je promociji novih filmskih izraza, pa su u selekcije uvršćeni i igrani i dokumentarni filmovi. Festival će biti održan od 5. do 11. jula, a u pet takmičarskih selekcija biće prikazani filmovi koji će tom prilikom imati svoje svetske premijere. Svake godine festival poseti oko 25.000 gledalaca koji imaju priliku da pogledaju program festivala u bioskopima, pozorištima, bibliotekama, umetničkim galerijama i amfiteatrima na otvorenom širom grada.

Kurir.rs

Bonus video:

01:08

ANDRIJA MILOŠEVIĆ O ŽIVOTU: Majka je skupljala novac šest meseci da bi mi kupila duksericu, čuvao sam ovce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track