Vladimir Šaranović i Vladimir Zrelec, Foto: Privatna Arhiva

ubica osuđen na 30 godina

POZNATI ADVOKAT SE NAŠAO USRED RATA PORODICA BOJOVIĆ I ŠARANOVIĆ: Zrelecovo ubistvo naručeno iz bolnice, izrešetan usred Beograda

Crna Hronika

Poznati beogradski advokat Vladimir Zrelec teško je ranjen pre sedam godina, a 25 dana kasnije je preminuo u bolnici od posledica tog ranjavanja.

Za njegovo ubistvo Vladimir Šaranović je osuđen na 30 godina zatvora, što je prva pravosnažna presuda za neko ubistvo advokata kod nas.

Vladimir Zrelecfoto: Privatna Arhiva

Te decembarske večeri Šaranović je iz vozila u pokretu izrešetao Zreleca u Ulici patrijarha Varnave na Vračaru ispred kancelarije advokata.

Na snimcima sigurnosnih kamera jasno se vidi kako ubica skriven u parkiranom "alfa romeu", nekoliko parking mesta dalje od Zrelecovog "sitroena", čeka da on izađe iz kancelarije. U trenutku kada je advokat ušao u svoj auto, ubica se sa svog mesta isparkirao i krenuo niz ulicu. Kroz suvozačevo spušteno staklo pucao je u Zreleca dok su se mimoilazili. Dva hica pogodila su advokata u grudni koš. Šaranovićev auto je, u potpunosti izgoreo, nađen 2. decembra 2015. godine u Rakovici.

foto: Dragana Udovičić

Vladimir Šaranović uhapšen je dve godine kasnije, 9. januara 2017. godine, u okolini Zrenjanina. On je na suđenju negirao optužbe, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

U presudi se navodi da je Šaranović ubio advokata Zreleca zbog sukoba svog rođaka, pokojnog Slobodana Šaranovića i Zreleca, u vezi sa advokatskim uslugama.

Biološki tragovi Vladimira Šaranovića nađeni su na vozilu marke "ford fokus", koje je on vozio u želji da ga kupi, ali kako nije bio zadovoljan, kupio je iste večeri auto marke "alfa romeo 156", koji je upotrebio prilikom ubistva i koji je nađen zapaljen.

Alan Kožar, Luka Bojović i Slobodan Šaranovićfoto: Profimedia, Printscreen, Privatna Arhiva

Slobodan Šaranović ubijen je u budvanskom naselju Dubovica u martu 2017. godine dok je bio šetnji, takoreći na kućnom pragu. Dve godine kasnije za organizaciju kriminalne grupe koja ga je likvidirala optužen je Alan Kožar, koji se još uvek u bekstvu. Pored njega, na optužnici se našao i srpski državljanin Milan Dinić koji je, prema optužnici, dobio zadatak da likvidira nekadašnjeg "kralja kocke" poznatog po dugom sukobu i ratu sa Lukom Bojovićem.

Njemu je ubijeni beogradski advokat vodio poslove u vezi sa kockarnicama i menjačnicama, a bio je angažovan i u postupcima u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv njega vodili zbog sumnje da je naložio ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. Vladimir Šaranović svojevremeno je bio zaposlen u firmama svog ubijenog rođaka.

Sud je utvrdio da je Slobodan naložio Vladimiru da ubije Zreleca dok je bio u bolničkoj postelji na Cetinju. Slobodan je neposredno pre toga u Crnoj Gori uhapšen zbog sumnje da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, mlađeg brata Luke Bojovića. Bio je jedno vreme u pritvoru u Spužu, ali kada mu se zdravstveno stanje pogoršalo, prebačen je u bolnicu.

(Kurir.rs)