svečano

CECA BOJKOVIĆ PROSLAVILA ROĐENDAN NA SNIMANJU: Evo kako su je kolege iznenadile, naša glumica nije mogla da sakrije OSMEH! VIDEO

Pop kultura

Srpska glumica Svetlana Ceca Bojković, proslavila je danas 74. rođendan. Dramska umetnica rođena je 14. decembra 1947. godine u Zemunu, a detinjstvo je provela na Vračaru.

Ona je rođendan provela radno, a kolege su je obradovale tortom i pesmom.

Naime, u toku je snimanje serije "U klinču", a svi su napravili pauzu i Cecu dočekali u slavljeničkom duhu.

Mladi glumac Đorđe Mišina je okačio snimak i podelio delić rođendanske atmosfere na setu.

foto: Youtube screenshot

Inače, Ceca je glumu je zavolela još u osnovnoj školi, provodeći vannastavne aktivnosti u dramskim sekcijama. Tokom Gimnazije, koju je završila kao Vukovac, uporedo je završila i muzičku školu u kojoj je takođe bila odlična.

Nosila je repertoar u najprestižnijim beogradskim pozorištima, poput Jugoslovenskog dramskog, Narodnog, Ateljea 212.

Uloga u filmu Gorana Paskaljevića "Pas koji je voleo vozove" donela joj je Zlatnu arenu, prva je dobitnica najveće pozorišne nagrade "Žanka Stokić", vlasnica priznanja za životno delo "Dobričin prsten", kao i Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture.

foto: Kurir

Bila je u braku sa Milošem Žutićem sa kojim je dobila Katarinu, takođe glumicu. U drugom braku je bila sa Ljubomirom Mucijem Draškićem, sve do njegove smrti 2004. godine.

I baš kada je pomislila da će staviti tačku na brak kao instituciju, desila joj se neočekivana ljubav koja traje godinama unazad.

foto: Printscreen/Instagram/milanjelenpajic

Sreću je pronašla kraj Slavka Kruljevića, diplomate koji je zaposlen u Ministarstvu inostranih poslova.

(Kurir.rs)

Bonus video: