Foto: Profimedia

OBRADUJTE NAJMILIJE

ZABORAVITE NA KUPOVNE SOKOVE: Topla limunada po receptu Džejmija Olivera

Žena
> 08:48h

Uživajte u zdravom i ukusnom napitku koji će oduševiti ukućane i iznenaditi goste.

Gazirani i negazirani kupovni sokovi nisu zdravi i to svi znamo. Kako biste u ovim hladnim danima gostima koji su vam se najavili iznenadili nečim novim, predlažemo odličan recept za toplu limunadu po receptu slavnog kuvara Džejmija Olivera.

- Topla limunada sa ukusom i mirisom zimskih začina oduševiće vas, kaže Oliver. Na vama je samo da ga pripremite, a evo što vam je sve za to potrebno.

foto: Shutterstock

Sastojci za 20 čaša tople limunade:

  • 3 litra mutnog soka od jabuke,
  • 2 litra vode,
  • 2 komadića (veličine palca) svežeg đumbira,
  • štapić cimeta,
  • malo meda,
  • sok od 12 limuna
foto: Profimedia

Postupak pripreme: Sok od jabuke stavite u veliku posudu pa dodajte dva litra vode i kuvajte na jakoj vatri. Isecite đumbir, ali ostavite koricu i dodajte i cimet. Smanjite vatru i ostavite da se kuva 15 minuta.

Dodajte sok od limuna, kuvajte još nekoliko minuta i zasladite medom po želji. Sipajte u čaše i poslužite.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Bonus video: