REŠITE PROBLEM PRIRODNIM PUTEM: Ovo su najbolji čajevi za bolno grlo
Foto: Shutterstock

OBAVEZNO PROBAJTE PRE LEKOVA

REŠITE PROBLEM PRIRODNIM PUTEM: Ovo su najbolji čajevi za bolno grlo

Žena -

Pre nego što uzmete lek, prvo pokušajte da rešite problem ovim toplim napitkom.

Stigla je jesen, a s njom je otvorena i sezona prehlada. Bol u grlu je jedan od veoma neprijatnih simptoma, a može da potraje danima. Lakšu upalu grla lakše je lečiti nego što mislite i ne morate uvek da pijete lekove. Ispostavilo se da čaj ima brojne blagodeti u lečenju ovog problema. Kod prehlade i grlobolje šolja toplog čaja bilo koje vrste verovatno će odmah ublažiti bol. A evo onih koji su u ovoj situaciji najpoželjniji:

zeleni čaj
foto: Profimedia

- Zeleni čaj deluje protivupalno, što može pomoći u smanjenju oticanja tkiva u grlu.

- Isto vredi i za čaj od mente (nane), koji sadrži mentol, spoj poznat po svom umirujućem dejstvu.

- Ako niste ljubitelj zelenog čaja ili čaja od nane, probajte toplu limunadu. Ona je odlična pomoć kod grlobolje i prehlade jer je prepun vitamina C, koji pomaže u jačanju imunosistema. Ako želite da ublažite gorak ukus, možete dodati malo meda, on takođe pomaže u lečenju ovog problema.

kurkuma, zlatno mleko
foto: Profimedia

- I čaj od kurkume čini čuda po pitanju upale grla. Ona ima antivirusna, antibakterijska i protivupalna svojstva koja pomažu da se umiri bol i ojača imunosistem.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:42

OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track