Foto: Printscreen/TV Pink

sima strahota se nagodio

GIDRI SU ISPRED KAFANE SMRSKALI GLAVU: Pucao je po Novom Sadu, čak i u punom autobusu, 2 puta je ranjavan, a ubijen je štanglama

Crna Hronika

Prošlo je šest godina od dvostrukog ubistva u Ulici Maksima Gorkog, u centru Novog Sada. Tog 21. decembra 2016. nasmrt su pretučeni vođa navijača Vojvodine Dragan Jovanović Gidra (26) i njegov drug, pilot Dario Roklicer (29).

Zločin se dogodio oko 4.30 časova ujutru. Tela su pronađena na travnjaku ispred poznate kafane. Obojici su bile smrskane glave.

Dragan Jovanović Gidrafoto: Privatna Arhiva

Kobne večeri Gidra je izašao s Roklicerom i još dvojicom drugova u kafanu. Izbila je tuča između Darija i šefa obezbeđenja Stevana Josića, a Gidra, iako je bio na štakama zbog prethodnog ranjavanja, došao je da pomogne prijatelju, koji je verovatno već bio mrtav. Tada je Jovanoviću prišao jedan od članova obezbeđenja i udario ga pajserom u glavu. On je pao, a onda su ostali otrčali do kola i doneli šest palica, kojim su ga udarali samo po glavi.

U julu 2018. Stevan Josić, zvani Sima Strahota, sklopio je sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, a po toj nagodbi, on će zbog ubistva Jovanovića i učešća u tuči u kojoj je usmrćen Roklicer, iza rešetaka provesti 12 godina.

foto: Printscreen

Gidra je te 2016. godine dva puta bio ranjavan.

Tog leta je na novosadskom kupalištu Štrand ranjen u nogu, ali nije hteo da sarađuje sa policijom, pa se navodno ispostavilo da se samoranio iz pištolja. Potom je u septembru upucan u sačekuši u ruku i obe noge.

Dragan Jovanović bio je poznat policiji po raznim krivičnih delima.

On je 2008. na novosadskom Sajmištu hicima uz pištolja ranio u nogu radnika obezbeđenja diskoteke. Sledeće godine pucao je u noge mladiću P. J. iz Futoga u sačekuši ispred njegove kuće. Iste godine je u gradskom autobusu na liniji 7, punom putnika, pucao i ranio jednu osobu. Onda je 2014. zajedno sa još jednom osobom osumnjičen je za ranjavanje navijača Partizana D.K. u jednom lokalu u novosadskoj Ulici Laze Telečkog.

(Kurir.rs)