SESTRA UBIJENOG GIDRE I POSLE 2 GODINE SKRHANA OD BOLA: Unakazili su mi brata, polomili su mu sve kosti na licu, pravda nije zadovoljena! Nadam se da će bar Bog vratiti po zasluzi
Foto: Privatna Arhiva

DVE GODINE OD UBISTVA

SESTRA UBIJENOG GIDRE I POSLE 2 GODINE SKRHANA OD BOLA: Unakazili su mi brata, polomili su mu sve kosti na licu, pravda nije zadovoljena! Nadam se da će bar Bog vratiti po zasluzi

Crna Hronika -

NOVI SAD - "Skrhana sam. Moj brat je bio moj univerzum, moj centar sveta. Njega više nema i njega ništa više ne može vratiti, ali sam se nadala da će nekako ta pravda biti zadovoljena. Ta pravda nije zadovoljena. Niko od tih monstruma nije odgovarao onako treba", ispričala je Jelena, neutešna sestra Dragana Jovanovića Gidre, koji je 21. decembra 2016. godine zverski ubijen ispred jednog novosadskog ugostiteljskog objekta.

Gidru su tada tukli štanglama i to samo po glavi, iako je bio na štakama i sa šipkama u ruci i nozi, nisu imali milosti. Nije imao nijednu povredu po telu, polomili su mu sve kosti na licu.

foto: PrintScreen, Privatna Arhiva

"Znači ovozemaljska pravda ništa nije dobro donela, tako da se nadam da će bar bog vratiti po zasluzi svima nama i njima. Svako ko je zasužio treba da dobije. Pa se nadam da će bar sa te strane svako dobiti šta mu sleduje. Kažu da bog ima jako čudan smisao za humor, da onog momenta kada pomisliš da si se izvukao iz svih problema koje si napravio, da bog tada ume da ti pokaže kako nisi. Pa se nadam da će to biti u ovom slučaju", dodaje Jelena.

Tada je ubijen i Draganov drug sa kojim je te večeri izašao Dario Roklicer (29), pilot „Er Pinka“.

"Jako sam nezadovoljna sa tužiteljkinom odlukom da se nagodi sa onim monstrumom od čoveka Stevana Jocića, zvanog Sime Strahote. Još sam više nezadovoljna time što je prošlo dve godine, a da Dariu Rokliceru nije ni krenulo njegovo suđenje, da tužiteljka i dalje poništava da je Sima umešan u njegovo ubistvo, iako postoji video snimak na kojem se vidi da on četiri puta udara Daria u glavu i da se posle toga više ne pomera. Toliko toga ima da više ne znam, mogla bih da pričam do besvesti, ali je suština da je sramotan taj zakon koji je donešen da u ovakvim slučajevima tužiteljka može sama da donese odluku i da prelomi i nagodi se sa monstrumom", kaže očajna sestra.

foto: PrintScreen, Privatna Arhiva

Sraman sporazum

Podsetimo, u julu mesecu, Stevan Josić (35), zvani Sima Strahota, sklopio je sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu o zločinu koji se decembra 2016. godine dogodio ispred lokala "Moja kafanica" . Po toj nagodbi, on će zbog ubistva Dragana Jovanovića Gidre (26), i učestvovanja u tuči i kojoj je usmrćen pilot Dario Roklicer (29), iza rešetaka provesti samo 12 godina.

"Okrivljeni je prihvatio kaznu zatvora od 11 godina, odnosno dve godine za svako krivično delo posebno. Sudija za prethodni postupak Višeg suda je prihvatio sporazum, te je doneo presudu kojom je optuženi oglašen krivim i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina. Presuda je postala pravosnažna", rečeno nam je tada u Tužilaštvu.

Za najbrutalnije ubistvo mog brata sramna presuda

"Pre neki dan sam pročitala u medijima da je čovek za pokušaj ubistva Žapca osuđen na 18 godina zatvora, a za ubistvo mog brata koji je ubijen na najmonstruozniji način koji postoji, pri tom nije mogao da se brani i nikoga nije napadao i ubijen je dok je sedeo na podu sa Dariom u krilima, znači za njega se dobije 12 godina zatvora. To je više nego žalosno. Sramotno i žalosno, ne znam kako čovek da odreaguje na tako nešto", priča razočarana sestra.

Moj brat je heroj

Ona dodaje, da kroz ceo ovaj proces koji se desio, mnogi mediji su pljuvali njenog brata. -Neke stvari su istinite , ali 80 posto je čista laž.

"Niko nikada za svo ovo vreme nije rekao da je moj brat jedini koji se vratio da pomogne Dariu i da je zato platio svojim životom, da je došao seo na beton, stavio Daria u krilo, tražio vodu da ga polije, ne bi li ga povratio i da su ga tada monstrumi ubili. To nikada niko nije rekao. Moj brat je heroj. On je otišao na onaj svet kao najčasnije biće, znači nesposoban da se brani i da sam sebe odbrani, ali se vratio da odbrani svog druga, misleći i verujući da zato što nikada nije imao problema sa tim ljudima koji su tu radili kao obezbeđenje, da će uspeti da smiri situaciju, ali eto...", kaže Gidrina sestra.

Podsetimo, te večeri, Gidra je izašao s Dariom i još dva druga u „Moju kafanicu“, kad su napuštali lokal, izbila je tuča između Darija i šefa obezbeđenja Stevana Josića, iako je Gidra bio na štakama, on se vratio ispred lokala, u tom trenutku članovi obezbeđenja izneli su mrtvog Darija iz lokala, a Gidri je prišao jedan od članova obezbeđenja i udario ga pajserom u glavu. Dragan je pao, a onda su otrčali do kola i doneli šest palica, kojim su ga udarali samo po glavi.

(Kurir.rs/Slađana Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track