SESTRA UBIJENOG GIDRE OČAJNA: Dala sam bratu godišnjicu, a suđenje još nije počelo!
Foto: PrintScreen, Privatna Arhiva

GODIŠNJICA

SESTRA UBIJENOG GIDRE OČAJNA: Dala sam bratu godišnjicu, a suđenje još nije počelo!

Crna Hronika -

Neverovatno je da je i pored dokaza protiv Sime Strahote vraćena optužnica, kaže Jelena, čiji je brat Dragan Jovanović, kao i Dario Roklicer, ubijen pre godinu dana

Kažu vreme leči sve. Ne, nije tačno. Sve teže i teže je i bol je sve jača. Gledam kako pravosuđe ne radi svoj posao i, evo, sada je ta optužnica vraćena.

Prosto ne možeš da veruješ, pored tolikih dokaza, pored DNK nalaza na palici Steve Josića, to je strahota božja šta se radi. I pored video-snimaka, toliko laži ima da je to neverovatno.

Moja kafanica

KRVAVI OBRAČUN

- 20. decembra 2016. Gidra je izašao je s Dariom i još dva druga u „Moju kafanicu“.

- Kad su napuštali lokal, izbila je tuča između Darija i šefa obezbeđenja Stevana Josića

- Iako je bio na štakama, Dragan se vratio ispred lokala

- U tom trenutku članovi obezbeđenja izneli su mrtvog Darija iz lokala

- Gidri je prišao jedan od članova obezbeđenja i udario ga pajserom u glavu

- Dragan je pao, a onda su otrčali do kola i doneli šest palica, kojim su ga udarali samo po glavi

Suđenje još nije počelo

Ovako za Kurir priča Jelena, rođena sestra Dragana Jovanovića Gidre (26) iz Novog Sada, koji je ubijen pre godinu dana u kafanskoj tuči zajedno s Dariom Roklicerom (29), pilotom „Er Pinka“. Stevan Josić (34), zvani Sima Strahota, osumnjičeni za ubistvo, uhapšen je nekoliko sati posle zločina.

Ni posle godinu dana od ubistva suđenje nije počelo, a optužnica koja je podignuta u junu još nije pravosnažna. Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je rešenje Višeg suda, kojim je optužnica bila potvrđena, i predmet je pre desetak dana vraćen Višem sudu na ponovno odlučivanje.

- Veoma sam razočarana. Davala sam bratu godišnjicu, a suđenje ne da nije nije počelo, nego se oni igraju optužnicom. A sve je čisto kao suza. Toliko ima neslaganja u njihovim izjavama da je to sramotno. Uopšte im se izjave ne podudaraju i to nije osnov za pokretanje postupka. Na snimku se vidi da Steva pomahnitalo juriša, DNK na palici je Stevin, na svim snimcima se vidi da je Steva to radio i opet nema osnova za podizanje - kaže Gidrina sestra i dodaje da hoće da se istera pravda i za ubijenog Darija Roklicera.

- Kako gledam na ubistvo moga brata, tako gledam i na Darija - kaže ona.

foto: PrintScreen, Privatna Arhiva

Mnogi su je pitali da li je porodica Steve Jocića pokušala da stupi u kontakt s njima.

- Ne, nije. Ne znam iz kog razloga. Da je moj brat ubio nekoga, potrudila bih se da toj porodici bilo kakvu reč kažem. Nisam ljuta na njegovu majku, ona voli svoje dete. Mi samo tražimo pravdu - govori Gidrina sestra i dodaje da je za bratovljev rođendan uradila tetovažu na leđima sa njegovim likom.

foto: PrintScreen, Privatna Arhiva

Optuženo još šestoro

Pored Steve Josića, koji se na tereti za teško ubistvo, optužnica je podignuta i protiv Miroslava Knežića (32) zbog pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, kao i protiv Petra Radovića (34), Mileta Nikolića (41), Vladimira Kezmića (33), Borislava Čolović (26) i Andrea Čizmića (32) zbog učestvovanja u tuči.

Unakaženo telo

MOJ DRAGAN JE BIO NEPREPOZNATLJIV

Sestra je tražila da vidi telo svog brata, na obdukciji, dok ga nisu obukli.

- Htela sam da vidim svaku njegovu ranu, da zapamtim svaki udarac koji je dobio. Na šta su moj brat i Dario ličili, to je neopisivo. To rečima ne može da se opiše. Krvnički je blaga reč šta su oni njemu uradili. Moj brat je bio neprepoznatljiv. Nikada tu sliku neću zaboraviti, pamtim svaku ranu koju su mu naneli - kaže ogorčena sestra Jelena.

Slađana Stojanović - Foto: PrintScreen; Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja