Foto: Profimedia

MALER

POTPUNO BIZARNA PRIČA ALEKSANDRA MITROVIĆA: Od povrede prošlo tri meseca, povređen je DAVAO GOLOVE za Srbiju i Fulam, a sada...

Fudbal
> 14:58h

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović, još uvek ima veliki problem sa povredom.

Centarfor "Orlova" i Fulama, povredio se na utakmici protiv Švedske krajem septembra i od tada traju njegovi problemi.

Sudeći po informacijama iz Londona i izjavi Marka Silve, trenera Fulama, Mitrović neće moći da zaigra na povratku klupskog fudbala, odnosno Premijer lige.

Ekipa iz Londona će na "Boksing deju" igrati kao gost protiv Kristal Palasa.

- Moram da kažem da Mitrović nije spreman. Pre Mundijala imao je problem sa povredom stopala. Potom je preskočio dve ligaške utakmice i zaigrao tri puta za Srbiju. Dajemo sve od sebe da ga osposobimo za meč sa Kristal Palasom, ali stvari ne teku kako treba - rekao je Silva.

HRONOLOGIJA

Podsetimo, na utakmici 5. kola Lige nacija protiv Švedske 24. septembra, Mitrović je postigao tri gola, a zbog povrede nakon duela sa Viktorom Lindelofom, napustio je igru u 71. minutu, nakon čega su doktori reprezentacije Srbije stavili hladnu oblogu na njegovo stopao.

foto: @starsport

Već 27. septembra, "Orlovi" su gostovali Norveškoj u utakmici koja je odlučivala o prvom mestu koje vodi u A ligu nacija.

Mitrović je insistirao da na tom meču igra, uspeo je da na terenu bude od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka, a pogotkom je doprineo pobedi Srbije rezultatom 2:0.

Usledio je povratak u London i utakmica protiv Njukasla 1. oktobra. Srbin je bio u startnoj postavi, ali je morao da napusti teren u 37. minutu.

foto: Profimedia

Naredni meč protiv Vest Hema nije igrao, a u postavu se vratio 15. oktobra. Protiv Bornmuta je bio strelac, a zatim i protiv Aston Vile i Lidsa.

Poslednje dve utakmice u Premijer ligi pre pauze za Mundijal, snažni centarfor je propustio. Povređen je 14. novembra došao na okupljanje reprezentacije, a nije igrao ni na pripremnoj utakmici protiv Bahreina.

Na Svetskom prvenstvu je bio akter na sve tri utakmice. Protiv Brazila je izmenjen u 82. minutu, dok je protiv Kameruna i Švajcarske odigrao cele mečeve, uz po gol afričkoj i evropskoj selekciji.

foto: AP

Meč protiv Švajcaraca odigran je 2. decembra, a nekoliko dana kasnije, tačnije 8. decembra, fudbaler se pojavio na evroligaškom večitom derbiju, gde je lako moglo da se primeti da otežano hoda.

Dakle, povreda je i tada i te kako bila prisutna, a reči trenera Fulama govore da je ona i dalje veliki problem za najboljeg strelca te ekipe.

Zanimljivo, od trenutka kada se povredio protiv Švedske, Mitrović je igrao na devet utakmica i na njima je šest puta bio strelac.

Kurir sport