VLAHOVIĆ I MITROVIĆ SA DRUGE PLANETE SRUŠILI NORVEŠKU I HALANDA: Moćna Srbija se pobedom u Oslu plasirala u EVROPSKU ELITU!
Foto: Profimedia

liga nacija

VLAHOVIĆ I MITROVIĆ SA DRUGE PLANETE SRUŠILI NORVEŠKU I HALANDA: Moćna Srbija se pobedom u Oslu plasirala u EVROPSKU ELITU!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se večeras u Ligu naciju A, pošto je u Oslu savladala selekciju Norveške sa 2:0, u meču poslednjeg šestog kola Grupe 4 u drugom rangu takmičenja.

Golove za Srbiju postigli su Dušan Vlahović u 42. i Aleksandar Mitrović u 54. minutu.

Prvu šansu na meču imala je domaća selekcija preko Erlinga Halanda posle samo dvadesetak sekundi. Loptu je posle odbrane u korner poslao golman Vanja Milinković-Savić.

Usledio je mirniji deo utakmice, a Srbija je prvi put ozbiljno ugrozila gol rivala u 34. minutu. Centaršut je u kazneni prostor uputio Dušan Tadić, a Vlahovićev udarac glavom zaustavlja golman Orjan Niland.

Do vođstva Srbija dolazi u 42. minutu posle odlične akcije. Loptu je u petarac poslao Filip Kostić, a Vlahović loptu šalje kroz noge golmanu Norveške.

Na početku drugog dela Norveška je pretila preko Halanda, ali do novog gola dolazi gostujuća selekcija u 54. minutu.

Tadić je poslao loptu u prostor, koja je došla do Ivana Ilića, a igrač Verone ostavlja loptu do Mitrovića, koji ulazi u kazneni prostor i preciznim udarcem povećava rezultat.

Ovo je Mitroviću bio 50. gol za reprezentaciju Srbije.

Srbija je do trećeg pogotka mogla u 75. minutu, posle prodora Nemanje Radonjića. On je ušao u kazneni prostor i uputio centaršut ka Mitroviću, čiji udarac brani Niland.

Domaći tim je najbolju priliku u drugom delu imao u prvom minutu nadoknade, kada je sam pred golmana Srbije izašao Haland, ali je Vanja Milinković-Savić odbranio njegov udarac.

U okviru ove grupe Švedska i Slovenija su u Stokholmu odigrali nerešeno 1:1. Benjamin Šeško je doveo goste u vođstvo u 28. minutu, a konačan rezultat postavlja Emil Forsberg u 42. minutu.

Srbija je Grupu 4 završila na prvom mestu sa 13 bodova, Norveška je druga sa 10, Slovenija je treća sa šest, dok u Ligu nacija C odlazi Švedska sa četiri boda.

1 / 6 Foto: Profimedia

Drugo poluvreme:

90 + 4 minut - Utakmica je završena. Srbija se pobedom u Oslu plasirala u evropsku elitu

90 +1 minut - Sjajni Vanja Milinković Savić zaustavlja Halanda po treći put

90. minut - Utakmica je produžena za 4. minuta

88. minut - Umesto Pavlovića u igri je Babić.

85. minut - Ne predaju se Norvežani napadaju svim silama, najpre je izblokiran pokušaj sa distance, apotom i šut glavom Ostgarda nakon kornera. Pavlović je dobio žuti karton.

79. minut - Pokušao je Vlahović iz izgledne prilike ali je izblokiran, deluje da je Norvežanin zaustavio loptu rukom. Sudija i VAR se nisu oglasili.

76. minut - Fantastičan prodor Radonjića, centrirao je Mitrović šutirao glavom, ali ponovo brani sjajni Niland

Srbija
foto: Profimedia

71. minut - Sjajan udarac Kostića ali odlično brani Niland. Kostić je završio meč kao i Živković u igri su Lazović i Radonjić. Stojković menja spoljne pozicije.

68. minut - Srbija želi i treći gol , ređaju se napadi na polovini Norvežana, potpuna kontrola meča Orlova u ovim momentima

65. minut - Fantastično igra Strahinja Pavlović, zaustavio je sve atake Norvežana do sada

59. minut - Norvežani nemaju šta da čekaju nastavljaju s napadačkom igrom, Srbija vreba iz kontre.

54. minut - GOOOL, 0:2, MITROVIĆ! Sjajna kontra Srbije, Tadić je sjajno uposlio Ilića, ovaj prosledio za Mitrovića koji rezantnim udarcem matira Nilanda. Ovo je njegov 50 gol za reprezentaciju Srbije. Fantastičan učinak srpskog golgetera.

50. minut - Kostić je dobio prvi žuti karton na utakmici

48. minut - Norvežani ponovo izuzetno ofanzivni, Haland je pokušao glavom Milinković - Savić siguran.

46. minut - Utakmica je nastavljena

Prvo poluvreme:

45. minut - Završeno je prvo poluvreme, Orlovi imaju rezultat koji ih vodi u elitu!

42. minut - GOOOL, 0:1, VLAHOVIĆ! Sjajno je prošao Kostić po levoj strani, zavrnuo, natrčao Vlahović i sa pet metara savladao nemoćnog Nilanda.

36. minut - Pokušao je i Kostić nakon kornera.

34. minut - Velika prilika za Srbiju centrirao je Tadić, Vlahović sjajno šutirao glavom, ali je Niland fatastično reagovao i paradom skrenuo loptu u korner!

32. Srbija je konačno krenula malo otresitije ka golu i deluje da Orlovi polako preuzimaju inicijativu.

27. minut - Prvo uzbuđenje pred golom Norveške, Tadić je centrirao golman Norveške loše reagovao,ali srećom po domaćine bez opasnosti po njihov gol.

24. minut - Bez pravih uzbuđenja trenutno

17. minut - Dobar pokušaj Halanda sa distance, srećom blokira Pavlović.

15. minut - Srbija do sada bezopasna, sve akcije Orlova završavaju se ispred šesnaesterca Norvežana.

10. minut - Opao je početni pritisak Norvežana, igra se između dva šesnaesterca.

Srbija
foto: Profimedia

5. minut - Srbija pokušava da umiri agresivne Norvežane i nametne svoj ritam meča

1. minut - Odmah velika šansa za Norvešku, Haland šutira nakon brze akcije, ali sjajno brani Vanja Milinković Savić, igrao se tek 22. sekund meča.

1. minut - Utakmica je počela

- Orlovi su osetili teren u Oslu

- Fudbaleri Srbije stigli su na stadion "Uleval" na meč sa Norveškom

- Haland nije slučajno gol mašina

- Norveška će biti oslabljena u ovom meču iz političkih razloga.

SASTAVI:

Norveška - Srbija

Norveška (4-3-3): Niland - Rajerson, Hanke-Osen, Ostgard, Meling - Odegard, Aursnes, Berge - Eljunusi, Haland, Serlot

Selektor: Stole Solbaken.

Srbija (3-4-1-2): V. Milinković Savić - Veljković, S. Mitrović, Pavlović - Živković, Lukić, Ilić, Kostić - Tadić - Mitrović, Vlahović

Selektor: Dragan Stojković.

Stadion: Uleval (Oslo)

Kapacitet: 28.000

Sudija: Antonio Mateu Laoz (Španija), Pau Sebrlan Devis (Španija), Roberto del Palomar (Španija)

Fudbaleri Srbije gostuju Norveškoj u utakmici poslednjeg kola B divizije, grupe 4 Lige nacija.

Nakon pet odigranih kola Srbija i Norveška imaju po 10 bodova na tabeli, ali je domaćin u prednosti zbog pobede na Marakani u junu od 1:0

"Orlovi" samo pobedom u poslednjem kolu mogu da obezbede prvu poziciju u grupi, a ona je izuzetno važna jer donosi plasman u A diviziju Lige nacija i mesto u drugom šeširu na predstojećem žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Pored značaja utakmice u centru pažnje su dva golgetera svetske klase Erling Haland i Aleksandar Mitrović koji prosto rešetaju mreže od početka sezone

Erling Haland protiv Aleksandra Mitrovića je okršaj koji ljubitelji fudbala iz cele Evrope jedva čekaju da vide jer je to bitka dvojice najboljih strelaca u Ligi nacija i Premijer ligi i centarfora koji su u svakom trenutku opasnost i pretnja za protivničke defanzivce i golmane.

Aleksandar Mitrović, Fudbalska reprezentacija Srbije, Srbija
foto: Starsport

Nakon het-trika protiv Švedske Mitrović će u Oslu pokušati da dođe do jubilarnog, 50. gola u dresu nacionalnog tima i tako još jednom pojačati svoj rekord. Najveća prepreka pred njim možda i nisu defanzivci Norveške, već povreda koju je dobio na prethodnom meču.

"Noga je otekla, ali se nadam da ću buti spreman za Norvežane", rekao je centarfor Fulama nakon utakmice sa Švedskom.

Mitrović je izgledao i osećao se dobro tokom puta u prestonicu Norveške, a uzimajući u obzir i njegov mentalitet, imamo razloga da čvrsto verujemo da će od prvog minuta predvoditi napad Srbije.

Dragan Stojković zbog kartona neće moći da računa na Sergeja Milinković-Savića, ali u timu ima dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu da nadoknade njegov izostanak. Na selektoru je da na najbolji način odabere igrače i pripremi ih za težak ispit.

Utakmica počinje u 20.45h

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track