EVO ZAŠTO JE HALAND GOL MAŠINA! Norvežanin otkrio čime se HRANI, kopira Ronalda, ali ume i da PREVARI
Foto: EPA/LISE ASERUD

liga nacija

EVO ZAŠTO JE HALAND GOL MAŠINA! Norvežanin otkrio čime se HRANI, kopira Ronalda, ali ume i da PREVARI

Fudbal -

Napadač Mančester sitija Erling Haland je za kratko vreme oborio sijaset rekorda, demonstrirao predatorski instinkt i postao istinska fudbalska zvezda o kojoj bruji ceo svet.

Norveški golgeter je jedan od najspremnijih igrača na planeti, ali njegova sjajna forma je ispraćena nestvarnom disciplinom i odricanjima od čulnih užitaka, kao i od modernog načina života.

Zanimljivo da Haland koristi jednu revolucionarnu metodu, prenosi "Sport.es". Naime, on jednu vrstu posebno izrađenih naočara stavlja nekoliko sati pre spavanja, a one filtriraju svetlost aparata, intenzivnu svetlost lampi, ali i hladnih prostorija. Štaviše, napadač izbegava korišćenje električnih uređaja nekoliko sati pre spavanja.

Ishrana još je jedan važan detalj koji je odigrao veliku ulogu u njegovom fizičkom, mentalnom, ali i sveukupnom fudbalskom razvoju otkrio je njegov bivši lični trener, Erase Senslid.

- Jede cele tanjire piletine i testenine kuvane bez soli i masti, te tanjire sabljarke, orade, bakalara. Pije uglavnom vodu i izbegava zaslađena pića i smrznutu hranu, te jede uglavnom sveže proizvode.

Tokom svog boravka u Borusiji Dortmund Erling Holand uspeo je da nabaci 12 kilograma mišićne mase u 15 meseci i izjavio da "jede kao konj".

Njegovo telo tako dobro reaguje na trening jer ima privilegiju da vuče dobru genetiku. U 15 meseci nabacio je 12 kilograma mišića. Bilo je ludo. Izgradio sam mu mišiće od nule. Uvek je bio najbliži švedskom stolu i njegov je tanjir doslovno bio pun hrane - rekao je Seenslid.

Erling Haland
foto: Profimedia

Haland je takođe odlučio još u tinejdžerskim danima da će kopirati ono što radi Kristijano Ronaldo, odnosno u svojoj ishrani koristi apsolutno sve što i zvezda Mančester junajteda. Ronaldova dijeta koju koristi i norveški napadač donosi šest različitih obroka dnevno. Uglavnom je na meniju pasta i piletina kojima dobija neophodne proteine i ugljene hidrate.

Ipak, ono što izdvaja pastu i piletinu od svega je činjenica da ih kuvari koji pripremaju obroke po striktnoj naredbi ne sole.

Takođe, tzv. dan kada sebi da oduška, prava je retkost, ali ponekad se uzme komad pice, tada ili kebaba!

Voda je jedini napitak koji je u upotrebi. Tek ponekad se na meniju nađe i sok od narandže ili ananasa, ali samo za doručak. U ostatku dana, haland pije isključivo samo vodu.

Od Ronalda je ovakav životni stil napravio fudbalsku "zver", a na dobrom putu da to postane je i Norvežanin Haland.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track