Foto: Starsport

bura se ne stišava

ZVEZDA IZDALA NOVO SAOPŠTENJE: Crveno-beli traže HITNU reakciju Bodiroge i Glikmana

Košarka

Crvena zvezda se još jednom se oglasila zbog zabrane koju im je izrekla Evroliga.Saopštenje prenosimo u celosti.

Prema istoj, klub ne može da registruje nove igrače i trenere sve do marta, pa tako ni najveće pojačanje Fakunda Kampaca koji je nedavno stigao u redove srpkog i regionalnog šampiona.

Čelnici Zvezde su poslali hitan zahtev izvršnom direktoru Evrolige Maršalu Glikmanu da iskoristi svoje pravo i ovlašćenje, i suspenduje odluku finansijskog panela po osnovu člana 20 F Evroliginog Disciplinskog pravilnika.

foto: Printskrin

Saopštenje prenosimo u celosti.

"KK Crvena zvezda je ispunio sve finansijske obaveze i zahteve EL, o čemu je u potpunosti informisan i obavešten i sam Maršal Glikman, koji se u javnosti istovetno izrazio. Zato sada sada očekujemo pozitivnu i brzu odluku od strane privremenog CEO Evrolige!

O svim koracima koje kao klub činimo, u svemu je u potpunosti informisan i privremeni predsednik Evrolige Dejan Bodiroga.

Izrečena kazna ne odgovara učinjenom prekršaju. Prilikom određivanja kazne, finansijski panel je imao veoma široku i gradativnu selekciju sankcija i odabrao je najstrožiju, koja u potpunosti ne odgovara činjeničnom stanju!

Bilo koja druga sankcija bi postigla svrhu kažnjavanja administrativnog prekršaja, a svrha kažnjavanja je ispunjenje finansijskih obaveza, što je KK Crvena zvezda svakako ispunila!

KK Crvena zvezda Meridianebt bio bi apsolutno iznenađen izostankom brze i pozitivne reakcije Maršala Glikmana i Dejana Bodiroge", stoji u saopštenju.

Kurir sport