Foto: Printskrin/Instagram

dečko iz kraja

OVAJ FUDBALER JE TERORISAO BARSELONU: Isplivali podaci o momku koji je dao tri komada katalonskom GIGANTU (VIDEO)

Fudbal
> 12:09h

Teškom mukom Barselona se provukla u narednu rundu Kupa kralja, pošto je na jedvite jade savladali trećeligaša Inter siti u gostima. I to tek posle produžetaka sa rezultatom 4:3.

foto: Printskrin/Instagram

Junak utakmice šesnaestine finala Kupa kralja nije bio niko od fudbalera Barselone, već vezni igrač Inter sitija levonogi Oriol Soldevila. Svojim bravurama na terenu dovodio je do ludila trenera gostiju Ćavija. Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da je 21-godišnji fudbaler dve godine svog fudbalskog školovanja proveo u La Masiji, čuvenoj omladinskoj školi Barselone.

Posle neuspele misije u Barseloni, Oriol Soldevila se okušao u Engleskoj u redovima Birmingema u Čempionšipu. Ali, pošto ni tamo ništa nije uradio za dve sezone, prošlog leta se vratio u Španiju i zaigrao za Inter siti. Očigledno je protiv Barselone imao posebnu motivaciju, a pre meča je rekao da mu je najbolji prijatelj Arno Tenjas, rezervni golman Katalonaca.

Vrednost Oriola Soldevile prema portalu Transfermarkt iznosi 100.000 evra, ali ako je suditi prema prikazanom protiv Barselone sasvim je sigurno da će mu cena porasti, kao i da će sigurno dobiti neke ponude ove zime. Možda ne bi bilo loše da i naši klubovi pogledaju malo bolje ovog momka. Posebno što i Crvena zvezda i Partizan vape za kreativnim veznim igračima.

foto: Printskrin/Instagram

Od početka sezone Oriol Soldevila dao je samo jedan pogodak, a sinoć je čak tri puta tresao mrežu i to posle golova Arauha, Dembelea i Rafinje za Barsu. Nažalost, nije imao odgovor za gol Ansua Fatija u 104. minutu, za konačnih 4:3.

Kurir sport