Foto: Profimedia

kim

AMERIČKA AMBASADA U PRIŠTINI ŠOKIRALA ALBANCE: Lajkovali Vučićevu izjavu o povlačenju priznanja Kosova, a stiglo i objašnjenje

Politika

Ambasada SAD u Prištini saopštila je danas da je objavu na Tviteru sa izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića o povlačenju priznanja Kosova od devet zemalja "lajkovala" nenamerno.

- Da se razumemo, nezavisnost Kosova je činjenica, a naš primarni cilj je da ga podržimo u zauzimanju mesta koje mu pripada u evropskim i evroatlantskim strukturama. Mi se kategorički protivimo svakom nastojanju da se dovede u pitanje nezavisnost i suverenitet Kosova. Zvanični nalog Ambasade SAD na Tviteru nije namerno "lajkovao" nijednu objavu u poslednja 24 sata. Kao što je ranije rečeno, kad imamo stav da iznesemo neki stav, mi to činimo putem zvaničnih izjava, a ne putem "lajkova" na društvenim mrežama - saopštila je danas Ambasada SAD u Prištini preko svog Tviter profila.

foto: Printscreen/Kosovo online

Portparolka američke ambasade Džud Ketrin navela je i da se ispituje kako se dogodilo nenamerno "lajkovanje".

Tviter profil Ambasade SAD u Prištini, podsetimo, sinoć je lajkovao objavu Vaseljenske TV u kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da je devet zemalja povuklo priznanje Kosova.

Nakon reakcije poslanika Pokreta Samoopredeljenje Armenda Muje američka ambasada je brzo reagovala i povukla svoj potez.

(Kurir.rs/Kosovo online)