Na čelu RGZ je Borko Drašković, Foto: RGZ, Kurir

Republički geodetski zavod

RGZ UŠTEDEO VIŠE OD 2 MILIONA EVRA NA SUDU: Dobili smo 27 parnica tokom tri godine i dokazali da radimo sve po zakonu!

Društvo

Republički geodetski zavod uštedeo je više od dva miliona evra budžetskih sredstava koji su bili deo tužbenih zahteva u imovinskim predmetima protiv RGZ u 27 parnica tokom prethodne tri godine.

Zagrada RGZfoto: RGZ

Presude u korist RGZ pokazale su da Republički geodetski zavod u svom postupanju poštuje važeće propise Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

U korist Republičkog geodetskog zavoda okončana su i dva postupka koja je pokrenuo RGZ. Po okončanju 29 postupaka vođenih u prethodnom periodu direktni prihod budžeta Republike Srbije bio je preko šest miliona dinara.

Borko Draškovićfoto: rgz.gov.rs

Svojim ažurnim delovanjem i postupanjem preko Državnog pravobranilaštva Republički geodetski zavod omogućio je ostvarivanje ovakvih rezultata i ušteda, što je postignuto blagovremenim dostavljanjem izjašnjenja, pisanih dokaza i drugim činjenjem, saopšteno je iz institucije na čijem je čelu Borko Drašković.

Pored finansijskog efekta, pravosnažne presude nadležnih sudova potvrdile su posvećenost Republičkog geodetskog zavoda poštovanju zakona Republike Srbije.

Kurir.rs