Foto: Damir Dervišagić

Au

"BLAGO NIŠČIMA, NJIHOVO JE CARSTVO NEBESKO": Đorđe David brutalno odgovorio Karleuši, uporedio je sa osobama s mentalnim defektom!

Stars

Jelena Karleuša opet je izazvala lavinu reakcija zbog toga što je objavila svoje "proročanstvo" za takmičenje "Zvezde Granda" i članove žirija tok muzičkog šoua.

Samo za Mariju Šerifović i Anu Bekutu imala je lepe reče, a sve ostale je isprozivala i nagrdila. Među njima je Đorđe David, koji joj nije ostao dužan, baš kao ni Saša Popović ni Aleksandar Milić Mili.

foto: Printscreen YouTube

Roker je, nakon što smo mu preneli reči Karleuše koje se odnose na njega, poslao poruku u kojoj je pisalo:

- Blago niščima, njihovo je carstvo nebesko!

foto: Ata images

Đorđe David je upotrebio reč nišči, koja je biblijska, a često su je koristili i slavni književnici poput Petra Petrovića Njegoša, Bore Stankovića i drugih. Najkraće značenje glasilo bi da su nišči božji ljudi koji imaju mentalni ili fizički defekt.

Podsetimo, Jelena je za rokera napisala da će tragično završiti. - Đorđe David će biti žrtva grupe građana koja će ga sačekati ispred ulaza, revoltirana njegovim postojanjem. Na suđenju će biti oslobođeni krivice, a zatim i odlikovani - navela je ona u svom predviđanju.

Razna tumačenja Šta sve opisuje reč "nišči"

Postoje brojna tumačenja reči nišči u širem obliku, ali svako od njih označava osobu suženih mentalnog sklopa, pa tako u jednom spisu stoji "to znači da čovek treba da bude svestan svojih mentalnih limita i ograničenja, a ne da misli da je najpametniji i da sve zna. To je blagoslov za intelektualno skromne".

U drugom opisu navodi se sledeće.

"To blaženstvo se može shvatiti i na sledeći način - oni koji su po samoj svojoj prirodu neuki, neobrazovani, mentalno ograničeni - mogu u nekim slučajevima da imaju blaženstvo, jer oni usled svojih limita retko kad dovode hrišćanske istine u pitanje."

Ivan Ercegovčević

Bonus video: